"İtalya'dan manzaralar ve kaligrafik eserler" sergisi İtalyan Kültür’de

  • 0
  • 1.564
Yazı Boyutu:

İzmirli sanatçı Murat Patur’un(fotoğrafta Sağda)  ilk kişisel sergisi İzmir Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki İtalyan Kültür Merkezi'nde açıldı. Sergi açılışında İtalyan Konsolosluğu Kültür Ateşesi Livio Anhgelisanti(fotoğrafta Solda) yalnız bırakmadı.
İzmir İtalya Konsolosluğu himayelerinde düzenlenen sergide özellikle Venedik'le ilgili 24 peyzaj  ve 8 kaligrafik eserin yer aldığı sergi açılış kokteyline katılan sanatçı ve sanatseverlerden tam not aldı.
 
4 yaşında resim sanatıyla tanışan, geleneksel sanat anlayışıyla resim çalışmalarıyla devam ettiği sanat yolculuğuna son 20 yıldır kaligrafiyi de (güzel yazı) ekleyen, doğal ve içsel bakış açısıyla resim sanatına ayrı bir boyut katan Murat Patur, sergi açılışın da yaptığı konuşmasında unutulmaya yüz tutmuş kaligrafi ile modern yaşamın getirmiş olduğu sıkıntıları gidermeye bir nebze olsun yardımcı olmaktan da huzur duyduğunu belirtti.
Resim sanatında genel kanının aksine anlaşılmazı doğa diliyle anlaşılır kılmayı amaçladığını ve peyzajlarında sadece antik ve doğal boyalar kullandığını. bu bakımdan da tüm eserlerinin GDO'suz olduğunu sözlerine ekleyen Patur,’un resim ve kaligrafik çalışmalarının yanısıra,  kaligrafik çalışmalarda kullandığı tüm yazım aygıtlarının ve mürekkeplerini de sergiyi gezenlere izlettirmeyi hedeflediği sergisi  20 Nisan’a kadar gezilebilecek ve daha sonra İstanbul'un ve Avrupa'nın belli başlı sanat merkezlerinde sergilenecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv