İtalyan Şef ile pizza

talyan Mutfağı Haftası kapsamında Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağına gelen İtalyan Şef Constantino Dotari ve Şef Aycan Gezer, öğrencilerle birlikte pizza yaptı.

  • 0
  • 282
İtalyan Şef ile pizza
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Her yıl kutlanan İtalyan Mutfağı Haftası kapsamında Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün düzenlediği etkinlikte, restoran sahibi ve İtalyan Şef Constantino Dotari ve Şef Aycan Gezer öğrencilerle buluştu. Pizza atölyesi gerçekleştiren Dotari ve Gezer, öğrencilerle birlikte 3 buçuk gün mayalanan hamurlarla margarita pizza ve gorgonzola peynirli, armutlu ve ballı pizza yaptı.

USTASINDAN ÖĞRENDİLER

Gastronomi öğrencileri Roma ve Napoli pizzalarının inceliklerini paylaşan şeflerden mayalanma ve pişirme süreleriyle ilgili bilgileri deneyimleyerek öğrendi. Atölye sonrasında, mutfağı ziyarete gelen Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, İtalya İzmir Konsolosu Valerio Giorgio, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Komesli, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seda Genç ve bölüm akademisyenlerine öğrencilerin yaptığı pizzalar ikram edildi.

Urla’da bir pizza restoranının sahibi olan İtalyan Şef Constantino Dotari, “Öğrencilerin elleri çok becerikli, dokunuşları çok güzel. Güzel bir atölye gerçekleştirdik.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv