İTK’DA 3. Geleneksel Türk Günü etkinlikleri

  • 0
  • 688
Yazı Boyutu:

İTK Büyükçiğli Kampüsü öğretmen veöğrencilerinin birlikte projelendirdikleri ve amacı Türk kültürüne ait tümöğeleri yöre yöre tanıtmak ve bu yolla gelecek nesillerin Türk kültürünütanımasını sağlamak olan “Geleneksel Türk Günü Etkinlikleri”ninüçüncüsü 18 Nisan Cuma günü İTK Büyükçiğli Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

“Anadolu’nun binlerce yılda ilmek ilmekoluşmuş zengin kültür dünyasına harika bir yolculuk” mottosu ile yola çıkangeçtiğimiz yıl Ege ve Karadeniz yörelerinin ele alındığı Türk GünüEtkinlikleri’nde bu yıl Güneydoğu Anadolu Bölgesi ele alındı.

Konferans salonundan spor salonuna, kampüsbahçesinden okul koridorlarına tüm kampüs alanlarının kullanıldığı ve herbölümde gelen konukların Güneydoğu Anadolu Bölgesine ait farklı bir enstantaneile karşılandığı İTK 3. Geleneksel Türk Günü Etkinlikleri’ne İTK’lı yöneticiler,İTK’lı veliler, mezunlar da katılım gösterdi.

Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, Çiğli İlçe MilliEğitim Müdürü Hamdullah Işık ve şube müdürlerinin teşrif ettiği İTK 3.Geleneksel Türk Günü Etkinlikleri İTK Büyükçiğli Spor Salonu’nda Güneydoğu Anadolu Bölgesine aitgeleneksel El Sanatları ve Türk nakışları ve Ege Üniversitesi Çalgı Yapım Bölümü tarafından hazırlanacak ud, kanun vekemane gibi çalgıların tanıtıldığı karma sergi ile başladı.  Sergide iğne oyası ve geleneksel ağaçbaskısına ek olarak; ud, tanbur, lavta, kanun gibi çalgılar İTK’lı öğrencileretanıtıldı. Sergi sonrasında İTK’lı öğrencilerden kurulu olan halk oyunlarıekibi Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne özgü halk danslarından örnekler sergilediler.  

Öğrenci performansları sonrasında kısa birkonuşma geçekleştiren İTK Büyükçiğli Kampüs Müdürü ve Büyükçiğli Özel TürkAnadolu Lisesi Müdürü İpek Deniz; “Türk örf, adet ve geleneklerini bilmek vebunları gelecek kuşaklara aktarmak öncelikli olarak biz eğitimcileringörevidir. Bizler kendi kültürümüze sahip çıktığımızı gösterirseköğrencilerimiz de bizleri örnek alacak ve kültürlerine sahip çıkacaktır. Bufikirlerden yola çıkararak hayata geçirdiğimiz Türk Günü Etkinlikleri’nin buyıl üçüncüsünü düzenlemekten büyük bir onur duyuyoruz. İlkini düzenlendiğimizgünden itibaren bizlere destek veren herkese ve İTK Ailesi’ne teşekkür ederim.”dedi ve tüm konuklara keyifli bir etkinlik diledi.

Sergi alanını gezen misafirler daha sonraöğle yemeği için bahçede hazırlanan alana geçerek, Güneydoğu Anadolu Yöresi’neait Ekşili Ufak Köfte’den Simit Kebabı’na, hamur işlerinden tatlılara kadarbirçok eşsiz lezzeti tattılar. Etkinliğe katılan misafirler öğle yemeğisonrasında, Büyükçiğli Konferans Salonu’nda yöre türküleri, çiğ köfte yapımı veyöre halk oyunlarının ele alındığı Sıra Gecesi’ne de katıldılar.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv