İTK’da Napoliten ezgiler

  • 0
  • 627
İTK’da Napoliten ezgiler
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Akademik gelişim kadar sosyal gelişime de önem verilen İTK Okullarında, İTK’lı öğrencilerin sanatsal ve kültürel aktivitelere katılmaları akademik eğitimlerinin bir parçasıdır. Bu yüzden hem ders saatlerinde hem de kulüp saatlerinde öğrenciler danışman öğretmenleri ile birlikte sergilere, müzelere, konserlere giderler.


Zaman zamanda opera sanatçıları İTK Okullarını ziyaret ederek öğrencilerin katıldığı konserler düzenlerler. İTK Büyükçiğli Kampüsü Okul Aile Birliği üyeleri tarafından gerçekleştirilen “Yılbaşı Etkinlikleri”  kapsamında öğrenciler için bu konserlere bir yenisi daha eklendi.
İTK Büyükçiğli Kampüsünde geçekleştirilen konserde İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Solist Şafak Oben Bostancı sahne alırken, kendisine piyanoda Anrieta İosifova eşlik etti. İTK’lı velilerin de öğrenciler ile birlikte izlediği konserde,  “İtalyan Halk Şarkısı” anlamına gelen “Napoliten”  eserlerden örnek parçalar seslendiren Şafak Oben Bostancı aynı zamanda İTK’lılar ile opera hakkında kısa bir söyleşi de gerçekleştirdi. Konser sonrası, İzmir Büyükçiğli Özel Türk İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Günaydın ve Okul Aile Birliği Üyeleri ile bir araya gelen opera sanatçıları ikinci dönemde de soprano, mezzo soprano ve tenör solistlerle birlikte gerçekleştirilecek konser hakkında da planlama yaptılar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İTK'da İngilizce Müzikaller

Sezon, sergiyle kapandı

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Arşiv