İTK'lılar İspanyol

  • 0
  • 1.498
Yazı Boyutu:

İTK 2. Yabancı Dil Zümresi tarafından Almanca dili için “Yeni Yıl”, Fransızca dili için “Francophonie” gibi farklı konseptlerle düzenlenen 2012-2013 eğitim öğretim yılı okul içi etkinlikleri kapsamında, 16 Nisan tarihinde İTK Büyükçiğli Kampüsü ve 18 Nisan tarihinde de İTK Bahattin Tatış Kampüsü’nde “Paskalya” konseptli İspanyol Günü’nü etkinliği düzenlendi.
 
Amacı İTK’lı öğrencilerin seçtikleri 2. yabancı dil olan İspanyolcayı öğrenirken o dilin kültürünü de yakından tanımalarını sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak olan etkinlikte, İspanyol kültürünün bir parçası olan Paskalya Bayramı’na ait farklı öğelerde kullanıldı. 2. yabancı dilini İspanyol seçen 1. sınıftan 11.sınıfa kadar tüm öğrencilerin katıldığı etkinlikte, “Paskalya” başlığı altında düzenlenen kelime oyunları, T-shirt boyama, kareoke ve bilgi yarışmalarına ek olarak; “Bunları biliyor muydunuz?” başlığı altında İspanya ile ilgili önemli bilgileri içeren bir sunum yapıldı. Yarışmalara katılan ve dereceye giren öğrencilere motivasyonları arttırmak amacıyla küçük hediyeler verildi.
İTK İspanyolca öğretmenleri Elif Özdemir Gazi, Gizem Çınar, Özlem Bizim ve Laura Diaz Montes Korkmaz’ın öğrencilere eşlik ettiği etkinlikte İspanyol kültüründe önemli bir yeri olan Flamenko dansından da sunuldu. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

‘Mavi yaka’ yerine ‘metal yaka’

Kurgusal duruşma’dan ödülle döndüler

Türkiye için yetiştirim model önerisi

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Arşiv