İTK’lılardan Yeşilova Ve Yassıtepe Höyüğü’ne zaman yolculuğu

  • 0
  • 875
İTK’lılardan Yeşilova Ve Yassıtepe Höyüğü’ne zaman yolculuğu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İTK Evrensel Coğrafya Kulübü ve Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri, kulüp öğretmenleri Senem Yıldız ve Hale Kiraz’ın danışmanlığındaYeşilova ve Yassıtepe Höyüğü’ne düzenlenen geziye katıldılar. İzmir içinde yeralan ve en eski yerleşim alanı olan Yeşilova ve Yassıtepe Höyüğü’ne düzenlenen gezide geçmişten günümüze bir zaman yolculuğuna çıkan İTK’lılar, kentin tarihi ve coğrafi zenginliklerini yaşayarak tanıdılar.

İki bölümde oluşan gezide önce Yeşilova Höyüğü’ne giden öğrenciler burada Prehistorik Dönem hakkında bilgi aldılar ve daha sonra Neolitik Köyü ziyaret ettiler. Neolitik Köyü’nde dönemin kıyafetlerini gören ve bu kıyafetleri giyen öğrenciler, buğday, kil ve taşlardan günlük hayatta kullanılan ekmek, takı ve kesici aletlerin nasıl yapıldığını öğrendiler.

Yeşilova Höyüğü’nde bulunan ve tamamlanmak üzere olan müzeyide ziyaret eden İTK’lılar; arkeologların çalışma alanları gezerek yerleşme yerinin tarihçesi hakkında bilgiler aldılar. Gezinin ikinci bölümde Tunç Çağa ait Yassıtepe Höyüğü’nü ziyaret eden öğrenciler,  kültür katmanları ve katmanların doğal süreçler içerisindeki gelişimi hakkında bilgilendirildiler.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bedia Akartürk kulakların pasını sildi

“Doğu Türkistan’da Asimilasyon ve Soykırım” anlatıldı

Mutfakta Başarı Tesadüf Değil

Doğa Dedektifleri İş Başında

Dubai’den başarıyla döndüler

Ebelik mesleğinin köklü geçmişi “ETAD” ile geleceğe taşınacak

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg