İTK Sanat Bienali ve Fotoğraf Sergisi başladı

İzmir Özel Türk Koleji Görsel Sanatlar Zümresi tarafından geleneksel olarak düzenlenen İTK Sanat Bienali ve Fotoğraf Sergisinin bu yılki teması ağaç idi.

  • 0
  • 658
İTK Sanat Bienali ve Fotoğraf Sergisi başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Özel Türk Koleji Görsel Sanatlar Zümresi tarafından geleneksel olarak düzenlenen İTK Sanat Bienali ve Fotoğraf Sergisinin bu yılki teması ağaç idi.

İTK’nın tüm kampüslerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve hazırlık sınıflarından lise son sınıfa kadar tüm öğrencilerin görsel sanatlar ve kulüp derslerinde hazırladıkları çalışmalar ile katıldığı İTK Bienali izleyenleri büyüledi. Konusu “Ağaç” olarak belirlenen ve İTK’lı öğrencilerin belirlenen konudan hareketle farklı teknikler kullanarak hazırladığı çalışmalarda, resimden seramiğe, fotoğraftan ağaç üstüne baskılara kadar birçok çalışma sergileniyor. 

İTK Bienali’nde yer alan eserler için kampüslerde farklı sergi alanları oluşturuldu. Bahattin Tatış Kampüsü’nde yer alan Gazi Mustafa Kemal Paşa Sanat Galerisindeki serginin açılış konuşması İTK Genel Müdürü Yiğit Tatış tarafından gerçekleştirildi.
Tatış konuşmasında; İTK eğitim öğretim yaklaşımında öğrencilerin, güçlü bir sanat bilgisi ile donatılması, sanatın birçok alanında bilgi sahibi olması ve kendini geliştirmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Tatış, sanatın tüm renklerini öğrencilerin bakış açılarıyla sunan ve sergide eserleri ile yer alan tüm öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti.

Diğer İTK kampüslerinden farklı olarak Marmaris Kampüsünde Garaj Akademi Galerisinde gerçekleştirilen sergi açılışı bando gösterisi ile başladı. Açılışta, İTK’lı öğrenciler Sosyal Bilgiler Zümresinin desteği ile defne ağacı ve zeytin ağacı efsanelerinden yola çıkarak hazırladıkları oyunu sahneledi.

İTK’lı velilerin, yöneticilerin, öğretmenlerin ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen tüm sergi açılışlarında öğrencilerin hazırladığı çalışmalar büyük beğeni topladı. Sergiler 14 Nisan’a kadar izlenebilir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Doğru Yerdesiniz

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulacak

Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi

Arşiv