İTK zirvesinde yıldız ve gezegenlere yolculuk

  • 0
  • 992
Yazı Boyutu:

İzmir Özel Türk Koleji Fen ve Teknoloji Zümresi önderliğinde düzenlenenİTK Zirvesi, 8-10 Kasım tarihleri arasında Uzay Kampı Türkiye’degerçekleştirildi. İTK Zirvesi’ne İTK Bahattin Tatış, İTK Büyükçiğli ve İTKMarmaris Kampüsleri’nden toplam 9 öğretmen ve 69 öğrenci katıldı. 

Amacı, İTK’nın 3 kampüsündeki öğrencilerin ve fen ve teknolojizümresindeki öğretmenlerin bir araya gelerek ortak bir paydada buluşmaları veyapılacak ortak çalışmalarla zümrenin ilerleyen dönemlerde daha verimliprojelere imza atması olan İTK Zirvesi’nde; hem öğrenciler hem de öğretmenlerkeyifli vakit geçirdiler.

İTK öğrenciler Uzay Kampı Türkiye’de gerçekleştirilen İTK Zirvesi’nde,“Yıldızlar ve Gezegen Macerası Programı”na katıldılar, Uzay Kampı’ndakiPlanetarium’da eğitim aldılar, mekik indirme ve mekik uçurma aktivitesiyaptılar, Uzay Kampı’daki uzayda yaşama ve çalışma hissini veren simülatörçalışmalarına katıldılar, sıcak hava balonu hazırladılar ve ilginç bilimseldeneyler yaparak okula öğrendikleri konuları da pekiştirme şansını eldeettiler.

İTK Zirvesi’nde bir araya gelen İTK Fen ve Teknoloji Zümresi’ndeki tümöğretmenler, Uzay Kampı’nda zümre çalışmaları da yaptılar. Üç ayrı oturumdagerçekleştirilen zümre çalışmalarının sabah oturumunda, Çiğdem Kurt ve BetülÇakmak, “TÜBİTAK Bilimsel Proje Danıştayı” hakkında sunum yaptılar ve “BilimselProje Nasıl Hazırlanmalı?” konulu bir eğitim verdiler. Öğleden sonragerçekleşen oturumda Serap Fettahoğlu ve İTK Fen ve Teknoloji Zümre BaşkanıBahar Ergin Faat, 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi ile MuğlaÜniversitesi’nin yürüttüğü AB projesi “PRI-SCI-NET Eğitimi” hakkında bilgiverdiler. Akşam gerçekleşen oturumda ise 10 Mart Bilim Haftasıetkinlikleri,  İTK’nın 3 kampüsünde deyapılacak olan projeler ve etkinlikler plandı.

İTK Fen ve Teknoloji Zümre Başkanı Bahar Ergin Faat, İTK Zirvesi’ninöğrencilerin uzay bilimine ve fen bilimlerine olan ilgilerini arttırdığını, üçkampüsün öğrencilerini ve öğretmenlerini kaynaştırarak İTK Ruhunu yaşattığınısöyledi. İTK’lı öğretmenlerin ve öğrencilerin zirve sonunda keyifli bir haftasonu geçirdiklerini de belirten Bahar Ergin Faat, 2013-2014 eğitim öğretimdöneminde ilki gerçekleştirilen İTK Zirvesi’nin, geleneksel hale geleceğini veher eğitim öğretim döneminde yapılacağını belirtti.

2 gün boyunca İTK Zirvesi’ne ev sahipliği yapan Uzay Kampı’nda konaklayanİTK’lı öğrenciler, kampın sonu günü olan 10 Kasım’da Atatürk için bir törengerçekleştirerek Atatürk’ü andılar ve sertifikalarını alarak İTK Zirvesi’nitamamladılar.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv