İTO EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFI ÜYELERİYLE 2015'İ KARŞILADI

  • 0
  • 4.715
İTO EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFI ÜYELERİYLE 2015'İ KARŞILADI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ) kurucusu, 27 yılı geride bırakan İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı, üyeleriyle yeni yıl balosunda 2015’i karşıladı. İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın ev sahipliğinde İEÜ Konferans Salonunda düzenlenen baloda üyeler, danslar, şarkılar eşliğinde birlik, beraberlik ve mutluluk dilekleriyle eğlendi. Başkan Demirtaş ile yönetim kurulu üyeleri, yeni yıl pastasını kesti. Baloya, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Eski Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ve konuklar katıldı.

Agean Band Orkestrası'nın şarkılarıyla dans eden üyeler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar coşku dolu saatleri paylaştı. İEÜ Latin Dans Kulübü de danslarıyla geceye renk kattı. İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, vakfı 39 kişi olarak kurduklarını, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin en önemli eserleri olduğunu belirtti. Başkan Demirtaş, “Vakıf kurucularımızdan 14 kişi aramızdan ayrıldı. Geride kalan kurucu üyelerimize sağlık diliyorum. Üyelerimizin çok büyük katkıları oldu. Geride bir takım eserler kalıyor. Bunların en önemlisi İzmir Ekonomi Üniversitesi’dir” dedi.

’200 MİLYON DOLARI AŞAN YATIRIM’

Üniversitenin kuruluşunun hayal olduğunu, pek çok kişinin bu hayale inanmadığını aktaran Demirtaş, İEܒnün bugün Balçova Kampüsünde 80 bin metrekare alanda 200 milyon doları aşan yatırımı bulunduğuna dikkat çekti. Demirtaş, “İzmir Ticaret Odası’nın 4 milyon 150 bin dolar verdiği sermaye ile başladık. Geçen 14 yılda fiziksel alt yapımız ile övünmüyoruz. Övüncümüz 8 bin 400’e yakın mezunumuz. Mezunlarımızın hepsi başarılı yerlerde çalışıyor. Kendi işyerlerini kurdular. Üniversitemiz yeni atılımların içerisinde bulunuyor.  Her yıl yeni bölümler açıyoruz. 7 bin 500 öğrencimiz var. Tüm eğitimi İngilizce olan Ege’de tek üniversiteyiz” diye konuştu.

‘HAYALLERİMİZ VAR’
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın eğitimde zirve yaptığını vurgulayan Demirtaş, şunları söyledi:  “Yeni hayallerimiz var. Tıp fakültesi kuruluş iznimizi aldık. Sağlık meslek yüksekokulumuz, sağlık bilimleri fakültemiz var. Yaşlı bakımı, hemşirelik, acil bakımı gibi sağlıkla ilgili konularda öğrencilerimizi yetiştirmeye başladık. Artık bir hastaneye gittiğinizde İzmir Ekonomi Üniversiteli mezun bulacaksınız.  Tıp fakültemize bu yıl öğrenci alacağız. Balçova Termal Oteli’nin yanında arsamızı aldık. Güzelbahçe’de 220 dönüm tapusu İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne ait arsamız var. Burada Silikon Vadisi, bilim vadisi oluşturacağız. Anaokulundan başlayıp, ilk, ortaokul ve üniversiteye dek eğitimin verileceği bir kampüs olacak. Mühendislik eğitiminin en üst zirve yaptığı tekno park olacak. Amerikan firmaları arasında görüşmelerimiz devam ediyor. Bir master planı yapıyoruz. Önümüzdeki yıl yapılaşma başlayacak.”
Pınar Öksüz
Fernur- Fikret Kavzak
Nuri- Beyhan Demren
Solmaz- İsmail, Azra Akdemir
  Betül Öztürk
Nuri- Aysun Darıcı
Ece Oral- İsa Aykanat
Mualla- Avram Kastro
Mizyal Akımsar
İlhan Açan, Neşe Erdoğan
Tayfun – Oya Yelkenbiçer
Nalan- Sezai Çakmak
Nevin Bağdatlı
Hüseyin – Filiz Ünal
Yusuf – Gamze Öztürk
Melisa- Mert Pala
Ekrem Demirtaş
Derya- Ramazan Solmaz
Rebii- Özlem Akdurak
Nur- Tuncay Batur
Gökçe Çakır
Uğur- Güzin Yelekli
Ali Osman- Nuray Tatlısu
Ali- Ayfer Erez
Ali Osman- Emine Öğmen, Ender- İlknur Kızıltoprak, Emin-NigarDinleten
Asuman Nardalı, Umut Direk
Gökberk,  Derya-Gürcan  Gümüş
Adnan- Meltem Cinstaş, Nuray- Mehmet Pamuk
Tijen Ayaz, Figen Ilgaz
Aysel- Cenap Öztezel
Ender-Hakan Bulgun

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Arşiv