İyilik polisleri

  • 0
  • 1.587
Yazı Boyutu:

Düşlerini polislik süsleyen down sendromlu çocukların hayali gerçekleşiyor. Onlar dünyanın ilk iyilik polisleri olacak. Tek görevleri var, o da topluma sevgiyle bakmak... Üniformalarını giydiler, Gediz Üniversitesi’nde eğitim aldılar. Mezuniyette de polis şapkalarını coşkuyla fırlattılar
 
İzmir’de down sendromlular için örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza atılıyor. Valilik öncülüğünde, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Ulusal Down Sendromu Derneği ve üniversiteler, polis olmak isteyen özel çocuklar için el ele verdi, İyilik Akademisi oluşturuldu. Konak Belediyesi de destekledi. Burada dünyanın ilk iyilik polisleri yetiştirilecek, polislik hayalleri gerçeğe dönüşecek down sendromlular Emniyet’in gülen yüzü ve iyilik melekleri olacak.
Bu amaçla 40 çocuk ve genç üniforma giydi, ilk eğitimi Gediz Üniversitesi’nde aldı. Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay onlara polisin görevlerini ve sorumluluklarını anlattı, hukukun neden gerekli olduğuna dikkat çekti. Hepsi de dersi dikkatle dinledi, Prof. Dr. Atalay’a merak ettiklerini sordu. Eğitimin sonunda sertifikaları verildi. Mezuniyet geleneği bozulmadı, bu kez polis şapkaları fırlatıldı, büyük mutluluk ve coşku yaşandı.
 
En kapsamlı çalışma bu
Ulusal Down Sendromu Derneği Başkanı Sami Altunel, daha önce ülkemizde bu kapsamda bir eğitim çalışması gerçekleştirilmediğine dikkat çekti. Katkılarından dolayı Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik’e ve Hukuk Fakültesi’ne teşekkür eden Altunel, şunları söyledi: “Türkiye’de yaklaşık 100 bin down sendromlu var. Amacımız onları hayatın içine taşımak, toplumla kaynaşmalarını sağlamak. İyilik polisleri projemizle bunun bir adımını atıyoruz, devamı gelecek.”
 
Down sendromu nedir
Down sendromu, vücut hücresinde fazladan bir kromozom bulunması sebebiyle oluşan genetik durumdur. Hastalık değildir, kalıtsallık taşımaz. Hamilelikte tesadüfen meydana gelir. Down sendromlular, farklı derecelerde öğrenme güçlüğüne sahiptir. Bazı fiziksel özellikler down sendromlular arasında yaygındır ve onlar bazı tıbbi problemlere yatkın olabilir

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv