İYTE, Yaşam Merkezi’ne kavuştu

  • 0
  • 1.269
İYTE, Yaşam Merkezi’ne kavuştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencileri, içinde 650 kişilik yurt, alışveriş ve sosyal alanların bulunduğu İYTE Yaşam Merkezi’ne kavuştu. Yönetiminde EBSO Geçmiş Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın’ın oğlu Nevzat Taşkın ile Enerji Eski Bakanı ve EBSO Geçmiş Dönem Başkanlarından Ersin Faralyalı’nın oğlu Ahmet Faralyalı’nın da ortakları arasında yer aldığı Astra Yapı İşletmeciliği A.Ş. tarafından Yap-İşlet-Devret modeliyle hayata geçirilen İYTE Yaşam Merkezi ile İYTE öğrencilerine 5 yıldızlı hizmet sunulacak.

İYTE Yaşam Merkezi’nin açılış kurdelasını İzmir Valisi Mustafa Toprak, Geçmiş Dönem İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile diğer protokol üyeleri birlikte kesti.

Toprak’tan teşekkür

Törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, İYTE’ye bu güzel eseri kazandıran yönetiminde genç girişimcilerin yer aldığı işadamlarını kutladı. İYTE Yaşam Merkezi ile üniversitenin önemli bir eksikliğinin giderildiğini açıklayan Toprak, öğrenci yurdu, alışveriş merkezi ve sosyal alanları ile öğrencilerin aradığı her şeyi kampüs içinde bulabileceğini kaydetti.

650 kişilik yurt

İYTE Yaşam Merkezi’ni 6 ay gibi kısa bir zamanda tamamlayarak hizmete açtıklarını ifade eden Astra Yapı İşletmeciliği Genel Müdürü Nevzat Taşkın, alışveriş merkezinden kuaföre, kumrucudan ev yemeklerine kadar her türlü ihtiyacı düşünerek bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Yaşam Merkezi’nde 650 kişi kapasiteli tek kişilikten 4 kişiliğe kadar farklı büyüklüklerde her türlü konfora sahip öğrenci yurdu bulunduğunu dile getirenTaşkın, “Projeyi tasarlarken öğrencilerin ihtiyaçlarını göz önüne aldık. Yaşam Merkezi’nde İYTE öğrencileri aradığı her şeyi bulabilecek. Yaşam Merkezi’nde cafeler, pizza salonları, fast food restoranlar, bay bayan kuaförü, oyun salonları, dijital baskı, kırtasiye ve alış veriş merkezine kadar her şey yeralıyor. 1000 kişiye kadar hizmet verebilecek kapasiteye sahibiz. Yap-İşlet-Devret Modeliyle bu projeyi hayata geçirdik.  25 yıl süreyle İYTE öğrencilerine 5 yıldızlı hizmet sözü veriyoruz” dedi.

İYTE Yaşam Merkezi’nin açılışının ardından, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile birlikte protokol üyeleri İYTE Yaşam Merkezi’ni gezerek Astra Yapı İşletmeciliği Genel Müdürü Nevzat Taşkın’dan bilgi aldılar.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv