İZBAN ile Metroya ikinci aktarma istasyonu geliyor

  • 0
  • 764
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hilal’e yapacağı aktarma istasyonu, raylı sistemde önemli rahatlama sağlayacak. İZBAN’la Menderes yönünden gelen yolcular, metroyla Üçyol’a geçiş için Halkapınar’a uğramak zorunda kalkmayacak. Büyükşehir, Banliyö Sistemi kapsamında Kahramanlar-Akıncılar’a da karayolu alt geçidi yapacak. İhale Cuma günü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Banliyö Sistemi kapsamında Kahramanlar Akıncılar’a karayolu alt geçidi ve Hilal’e de aktarma istasyonu yapılması için 13 Nisan 2012 tarihinde ihale gerçekleştirecek.
Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan İzmir Banliyö Sistemi–İZBAN hattında bir yılı aşkın süredir seferler kesintisiz olarak sürerken, diğer taraftan hattın yeni gelişen ihtiyaçlara yönelik yapılandırılması devam ediyor. Bu kapsamda daha önce vatandaşların emniyeti ve güvenliği açısından kapatılan Kahramanlar-Akıncılar hemzemin geçidinin bulunduğu noktaya  karayolu alt geçidi yapılacak.

Yolculuk süresi kısalacak 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Banliyö Sistemi-İZBAN ile İzmir Metrosu’nun Halkapınar Aktarma İstasyonu’nda kesişmesinden dolayı  yaşanan yolcu yoğunluğunun  azaltılması için Hilal Metro İstasyonu’na entegre olacak yeni bir banliyö aktarma istasyonu daha yapacak. Hilal Banliyö Aktarma İstasyonu da Halkapınar gibi  aktarma işlevi görecek. Bu ulaşım yatırımı yaşama geçirildiğinde, Üçyol yönünden gelen yolcular İZBAN’ı kullanarak Alsancak’a girmeden Menderes yönüne gidebilecek. Menderes yönünden gelen yolcular da aynı şekilde Alsancak’a girmeden Hilal Aktarma İstasyonu’nu kullanarak Üçyol’a gidebilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hilal’e yapacağı aktarma istasyonu, raylı sistemde önemli rahatlama sağlayacak.
Bu önemli iki yatırım için 13 Nisan 2012’de yapım ihalesi gerçekleştirilecek. İhale sonuçlanıp yer tesliminin yapılmasının ardından Kahramanlar- Akıncılar Karayolu alt geçidi ile Hilal Aktarma İstasyonu yapımına başlanacak ve 300 günde tamamlanacak. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv