İZDOB 30 yaşında

  • 0
  • 5.597
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin “30. Yılı Kutlamaları” çerçevesinde gerçekleştirilen gösteride İzmir balesinin 30 yıllık öyküsü çeşitli bale eserlerinden bölümler sunularak anlatıldı.
 
Şef Tulio Gagliardo Varas yönetiminde sunulan 30. Yıl Bale Gösterisi’nin  metin yazarlığı ve yönetmenliği Haluk Işık üstlendi. Tayfun Çebi’nin sahne düzeni ile sunulan  30’ncu Yıl Bale Gösterisi’nin ışık tasarımcılığını Oktay Kanca, projeksiyon düzenlemelerini de Ahmet Şeren yaptı. Gösteride başlıca rolleri; Aslı Çilek Kaynarsu, Burcu Olguner, Kıvanç Ekin, Dolun Doyran, Oktay Keresteci, Burcu Sürmeli Borovalı, Emre Kaynarsu Yasemin Altınel, Özgür Tuncay, Sertan Yetkinoğlu, Koza İpek, Tolga İyiuyarlar Ceyda Tabakaydın üstleniyorlar.  Gösteride bale sanatçılarının yanı sıra, İZDOB Çocuk Balesi sanatçıları da görev aldı.

30. Yıl Bale Gösterisi’nde Leo Minkus’un müziği Marius Petipa’nın koreografisiyle Don Kişot balesinden Kitri solo dans, birinci perde Espada-Mercedes ikili dans, birinci perde Toreador ve Kız Arkadaşları grup dansı, Nevit Kodallı’nın müziği Oytun Turfanda’nın koreografisiyle Hurrem Sultan balesinden birinci perde Kanuni-Hurrem ikili dans, Peter Ilyiç Çaykovski’nin müziği Marius Petipa’nın koreografisiyle Kuğu Gölü balesinden ikinci perde Odette-Prens Siegfried ikili dans, ikinci perde Dört Küçük Kuğu dörtlü dans, üçüncü perde Odile-Prens Siegfried ikili dans, ikinci perde vals (İZDOB Çocuk Balesi), Adolphe Adam’ın müziği Vasily Medvedev’in koreografisiyle Korsan balesinden Birbanto-Kız Arkadaşı ikili dans, Korsanlar ve Kız Arkadaşları grup dansları, Tevfik Akbaşlı’nın müziği Uğur Seyrek’in koreografisiyle Kösem Sultan balesinden birinci perde Kösem-1. Ahmet ikili dans, Cem İdiz’in müziği İhsan Bengier’in koreografisiyle Çakırcalı Efe dans tiyatrosundan Düğün Sahnesi.
Emeği geçenler için düzenlenen plaket töreninde konuşan İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç, yıldönümlerinin bir yandan bu günlere gelmenin onurunu yaşatan, bir yandan da bundan sonrasına dair sorumluluklar yükleyen önemli günler olduğunu söyledi.
En deneyimli çalışanından, yeni katılan en genç emekçisine kadar, sorumlu, kararlı ve üretken bir kültür sanat kurumu olduğunu belirterek yasal mevzuatın gerekleriyle, sanatın olmazsa olmazlarını, bir arada üretmenin coşkusuyla harmanlayarak, devraldıklüro bayrağı daha yukarılara taşımanın çabası içinde olduklarını sözledi.

Ege Kabasakal, Ayten- İsmail Konuk, Çisil Soyöz, Siner- Yannick Boquin, Duru Uslu, Ufuk Ekmekçibaşı

Zeynep Gönültaş,Işılay Saygın, Akif Kızılırmak, Filiz Yorulmazoğlu, Berrin Aksoy, Alparslan-Mahur Mater

Bilge İbanoğlu,Nurdan- Sevinç Renkver, Gürbüz Aktaş, Müge Bulut, Hülya Deniz Ünal, Peruze Yiğit, Deniz Uluk, Berna Yaman

Akif  Kızılırmak, Ceren Gündüz, Selen Pak, Zeynep Gönültaş, Birgül Yeşiltepe, Şeyda Çavuş

İpek- Ege Aydan,Melis Kıvılcım, Egemen Türksoy, Bahar Başar, Hülya Savaş, Çınla Kaya Meltem Yorulmaz, Nurselen Şekercioğlu, Kenan Özdemir

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv