“İzDOB”dan görkemli Kasım Etkinlikleri

İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin Kasım programında yerli ve yabancı eserlerden oluşan konserlerin yanı sıra resital, bale ve anma töreni etkinlikleri de yer alıyor olacak. 17 Kasım 2020’de sezonun ilk prömiyeri gerçekleşecek.

  • 0
  • 1.960
“İzDOB”dan görkemli  Kasım Etkinlikleri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin Kasım programında yerli ve yabancı eserlerden oluşan konserlerin yanı sıra resital, bale ve anma töreni etkinlikleri de yer alıyor olacak. 17 Kasım 2020’de sezonun ilk prömiyeri gerçekleşecek.
İzmir Devlet Opera ve Balesi, yoğun ilgi gören Ekim ayı etkinliklerinin ardından Kasım ayında da birbirinden güzel eserlerle Elhamra Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor olacak. Kasım programında yerli ve yabancı eserlerin seslendirildiği konserlerin yanı sıra resital, Atatürk’ü Anma Töreni ve bale etkinlikleri de yer alacak.
3 Kasım 2020 saat 20:00’de, İtalya’nın Napoli bölgesinde doğan, İtalyan halk şarkılarının en güzel örneği olarak da bilinen eserlerin, dans gösterileriyle taçlandırılacağı “Napoliten Konseri”; 5 Kasım 2020 saat 20:00’de, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait en sevilen ve aşina olunan eserlerden oluşan “Anadolu’nun Ezgileri”; 7 Kasım 2020 saat 20:00’de ise opera sanatının usta isimlerinden Giuseppe Verdi’nin klasikleşmiş operalarından seçme eserlerin seslendirileceği “Verdi Akşamı” Elhamra Sahnesi’nde izleyicilere sunulacak.

10 Kasım 2020 akşamı saat 20:00’de Elhamra Sahnesi’nde, Murat Göksu’nun librettosuyla Orhan Öner Özcan tarafından bestelenen eser “Her 10 Kasım (Atatürk için Requiem)” eşliğinde Mustafa Kemal Atatürk için bir anma etkinliği gerçekleştirilecek. 12 Kasım 2020 saat 20:00’de Johannes Brahms, Franz Liszt, Niccolo Paganini gibi virtüöz isimlerin eserleri “Keman - Piyano Resitali”nde İzmir Devlet Opera ve Balesi Keman Sanatçısı Ruşen Muzaffer ve Piyanist Işık Soyluer tarafından icra edilecek.

Sezonun ilk bale eseri “Flamenkodan Klasik Baleye”, 17 Kasım 2020 saat 20:00’de Elhamra Sahnesi’nde prömiyer yapacak. Murat Akaoğlu’nun sahneye koyduğu, eserde Fındıkkıran, Don Kişot, Giselle, Korsan, Bach Alla Turca, Kuğu'nun Ölümü, Paquita, Carmen gibi tarihe geçmiş büyük klasik bale eserlerinin en etkili bölümlerinin yanı sıra modern koreografilerin de içinde yer aldığı seçkiler sahneleniyor olacak. Eser 19, 21 (matine) ve 24 Kasım’da da Elhamra Sahnesi’nde izlenebilecek.
 Bu sezon, Covid-19 salgını sebebiyle gerek izleyici gerekse sanatçı için gerekli önlemler alınarak etkinlikler sürdürülecek. Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak Elhamra Sahnesi ve Bornova Kültür ve Sanat Merkezi için düzenlenen yeni seyirci oturma düzeni ve orkestra dizilimi ile güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi sağlanacak olan konserde misafirlerin ateş ölçümü, dezenfeksiyon standı, maske dağıtımı gibi temizlik ve sağlık önlemleri alınacak. Ayrıca etkinliklere girişte HES Kodu kontrolü gerçekleştirilecek. Konseri, izleyiciler maskeyle izleyecek. Etkinliğin biletleri www.biletinial.com, Elhamra Sahnesi, Bornova KSM gişelerinden temin edilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv