İzDSO’dan görkemli konser

  • 0
  • 752
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Senfoni Orkestırası (İzDSO) Cuma günü konserlerinde bu hafta İngiliz şef ve Fransız Viyolonsel sanatçısını konuk edecek.
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 22 Şubat Cuma günü gerçekleşecek konserde İngiliz şef Howard Grıffıths yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestırası’na konuk olarak Fransız viyolonsel sanatçısı  Xavier Phillip eşlik edecek.Programda M. Von Weber’in Uvertür ‘Peter Schmall’ , Shoskovıch’den ‘Viyolonsel konçertosu’ L. Van Beethoven’dan Senfoni no:4 eserleri seslendirilecek.
İzmir Devlet Senfoni Orkestırası Müdürü Ender Ünal, her geçen gün konserlerine daha da büyük ilgi olduğunu belirterek, ‘Öncelikle İzmirli sanatseverlere çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca her hafta programlarımızı basın yayın yolunun yanı sıra ‘İzmir Devlet Senfoni’ twitter adresimizden de yayınlayacağız. Konserlerle ilgili soruları olanlar bize buradan da direk ulaşabilirler’ dedi
 
Sanatçılar ve özgeçmişleri
Howard Griffiths             Şef
İngiltere’de doğan ve Londra’da Royal College’de eğitim gören Howard Griffiths 1981’den bu yana İsviçre de yaşamaktadır. Aralarında Londra Royal Filarmoni Orkestrası, Fransa Ulusal Orkestrası, Moskova Radyo Orkestrası, Lüksemburg Filarmoni Orkestrası, Finlandiya Tapiola Senfoni Orkestrası, Montpellier Filarmoni Orkestrası, Varşova Filarmoni Orkestrası, Basel Senfoni Orkestrası, Londra Mozart Players, İspanya ulusal Orkestrası, Slovakya Radyo Orkestrası, Almanya NDR ve SWF Orkestraları, Polonya Oda Orkestrası ve Türkiye’nin tüm orkestraları gibi önemli kurumlarda çok sayıda konserler yönetmiş, İngiltere’de İngiliz Oda Orkestrası ve Northern Sinfonia ile düzenli olarak konserler vermiş ve turnelere katılmıştır.  Zürih Oda Orkestrası’nın 1996’dan bu yana sanat yönetmenliğini yapan Howard Griffiths çeşitli yapımcı firmalardan özellikle 18. ve 19. yy. bestecilerinin eserlerinden oluşan 60 CD üretmiştir. Sanatçı, Kraliçe II. Elizabeth’in onur listesine ve Britanya İmparatorluğu üyeliğine layık görülmüştür.
 
Xavier Phillips   solist viyolonsel
Paris’te doğdu. Viyolonsel çalışmaya 6 yaşında başladı. 15 yaşında Paris Konservatuvarı’nda Philippe Muller’in sınıfına geçti ve 1989’da birincilik ödülüyle bu okuldan mezun oldu. Xavier Phillips öğrencilik yıllarında Belgrad Genç Sanatçılar Yarışması’nda ikincilik ödülü, Moskova Çaykovski Yarışması’nda özel ödül, Paris Rostropovitch Yarışması’nda üçüncülük ve özel ödülü kazanmıştır. Bu yarışmalardaki başarılarından sonra pek çok dünya sahnesine davet edilmiştir 2001 Eylül’ünde Paris Orkestrası’nda göstermiş olduğu başarı sonrasında Mstislav Rostropovitch idaresi altında Prokofiev’in Senfoni Concertante’sini çalmak üzere Washington Ulusal Senfoni Orkestrası ve New York Filarmoni Orkestrası’na davet edilmiştir. Yine bundan bir yıl sonra Rostropovitch yönetiminde Chicago Senfoni Orkestrası eşliğinde Çaykovski’nin Roccoco Çeşitlemeleri’ni çalmış ve büyük başarı elde etmiştir. 2006 Eylül’de Paris Orkestrası ile Pleyel Konser Salonu’nun açılışında çalmış, İspanya, Portekiz, USA’ da çeşitli konserlerden sonra 2008 Haziran ayında Marinsky Tiyatro Orkestrası’nda Valery Gergiev yönetiminde solist olarak çalmıştır. Aynı zamanda bir çağdaş müzik yorumcusu olan sanatçı, günümüz genç bestecilerinden J.L.Agobet, G.Connesson, T.Escih, A.Gasparov’ın viyolonsel için yazılmış olan eserlerini ustalıkla seslendirmektedir.   Xaviyer Phillips 1710 Matteo Gofriller yapımı bir viyolonsel ile çalmaktadır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv