İzDSO’dan sevgililer günü konseri

  • 0
  • 716
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Senfoni Orkestırası(İzDSO) sevgililer günü için özel bir konser düzenleyecek. Solfej organizasyon işbirliği ile Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 15 şubat Cuma günü düzenlenecek olan konseri ABD’li şef James Tuggle yönetecek.
İzmir Devlet Senfoni Orkestırası’na konuk sanatçı olarak dünyaca ünlü piyano sanatçısı  Gülsin Onay eşlik edecek. Programda J. Brahms’ın ‘Trajik uvertür’, Mozart’dan Piyano Konçertosu No:20 ve Rımsky Korsakoff’dan ‘Şehrazad Bale Suiti’ eserleri seslendirilecek. 
 
JAMES TUGGLE  / Şef
James Tuggle  Portland, Oregon’ da doğdu. Asıl şeflik çalışmalarını 1972-76 yılları arasında Los Angeles da Şef Fritz Zweig ile yaptı. 1976 da Salzburg Mozarteum da Şef Otmar Suitner ile devam etti. 1980 de Siena da Franco Ferrara ile çalıştı ve sonraki yıl Hollanda da Neeme Järvi yönetimindeki Braodcasting Foundation şeflik kursuna katldı. 2001 yılında New York'taki Metropolitan Opera House'da Amerikan Bale Tiyatrosu ile sezon boyunca çalıştı. 2002 yılından günümüze kadar sanatçı Lisbon Balesinin ayrıca, Hong Kong ve Tokyo Balesinin, Dresden Semper Operasının, Zürih Operapmaktasının, La Scala ve Paris operalarının düzenli olarak konuğu olmuştur. 1997 yılından bu yana Stuttgart Balesi Müzik Direktörlüğünü yapmaktadır.
 
GÜLSİN ONAY “Piyano-Devlet Sanatçısı”
Gülsin Onay, Türkiye’nin yetiştirdiği dünya çapında kariyere sahip en önemli piyanistlerinden  biri olarak kabul edilmektedir. Gülsin Onay, dünyanın önemli müzik merkezlerinde, 47 ülkenin önde gelen orkestra ve şefleri ile birlikte sayısız konserler ve resitaller verdi. Müzisyen bir ailenin  çocuğu olarak İstanbul’da doğdu. İlk konserinin 6 yaşındayken  İstanbul Radyosu’nda verdi.  İki yıl boyunca Mithat Fenmen ve A. Saygun’un  özel eğitimi ile  kısa zamanda gelişme olanağı buldu. “Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu” kapsamında Fransa’ya gönderildi. Pierre Sancan, Nadia Boulanger ve Monique Haas gibi ünlü pedagog  sanatçılarla çalıştı.  16 yaşında, Paris Konservatuvarı’nın Piyano ve Oda Müziği bölümlerinin birincilikle bitirdi. Bunu Fransa’da “Marguerite Long-Jacques Thibaut” ve İtalya’daki   “Ferruccio Busoni” gibi önemli uluslararası yarışmalarda aldığı ödüller takip etti.   Sanatçını birlikte konser verdiği orkestralar arasında, Varşova Filarmoni, Berlin Radyo Senfonisi, St. Petersburg, Dresten Filarmoni, Salzburg Mozarteum, Tokyo Senfoni, Japon Filarmoni., Basel Sinfonietta, İsrail Senfoni, City of  London Sinfonia, Bavyera, Avusturya, Finlandiya, Danimarka, Hannover Radyo, Belçika Ulusal Orkestraları sayılabilir. Ünlü besteci A. Adnan Saygun  2. Piyano  Konçertoları’nı 9 ayrı ülkede 19 orkestra ile seslendirdi. Londra Queen Elizabeth Hall’da uluslararası  piyano serisinde  dünyaca ünlü piyanistlerle sahne çalışan sanatçı, Cumhuriyet’in 75. yıl kutlamaları çerçevesinde  Japonya sekizinci kez olmak üzere, Vietnam, Filipinler, Tayland ve Hırvatistan’da konserler verdi.
1987’de “Devlet Sanatçısı” ünvanına layık görülen sanatçıya, 1988’de Boğaziçi Üniversitesi tarafından “Fahri Doktora” verildi

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv