İZDSO’dan Yeni Yıl konseri

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, yılın son konserini ünlü Rus şef, Alexadru Samoila yönetiminde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi.

  • 0
  • 819
İZDSO’dan Yeni Yıl konseri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, yılın son konserini ünlü Rus şef, Alexadru Samoila yönetiminde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Salonu tıka basa dolduran 1000 civarında sanatseverin ilgi ve beğeniyle izlediği konsere Nurdan Küçükekmekçi, Ayhan Uştik, Asude Karayavuz ve Serhat Konukman konuk sanatçı olarak katılırken, İsmail Bilen Yönetimindeki TOBAV Cumhuriyet Çocuk Korosu’da şarkılarıyla geceye renk kattı.

J.S. Bach’ın Air adlı eseriyle başlayan konser, J.S. Straus’un  Yarasa Operası Üvertürü, G. Bizet’in Carmen Operasından Escamilio ve Habanera  adlı aryaları,  B. Cherubini’nin Chitarra Omana aryası, , F. Lehar’ın  Giuduitta adlı eserinden Meine Lippen sie küssen so heis aryası ile sürdü. Konser  P.İ.Tchaikovsky’nin Kuğu Gölü Bale Süiti’nden Vals ile sona erdi.
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın çiçeği burnunda müdürü Özlem Sevil, katkı ve destekleri nedeniyle Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a plaket vererek teşekkür etti. Plaket töreninde konuşan Başkan  Sema Pekdaş, yılın son konserinde birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Pekdaş, “Bir yılı acılarla bitirdik, çok üzüldük,  kimi zaman sarsıldık. Mutlu olduğumuz zamanlar çok azdı. Sanat bizi sarsıp düşündüğü gibi bizi huzur ve dinginlik verdi, veriyor. Sanata sığınıyoruz. Sanatın sağıltıcı etkisini her tarafımızda hissediyoruz. Sanatın yaşaması için bu konser salonlarının dolmasını sürekli desteklemek zorundayız. Senfonisiz de, Balesiz de, tiyatrosuz da olmuyor. Sanatın her alanının yaşaması için elimizden gelen bütün çabayı göstermek zorundayız. Bu salonları doldurmak zorundayız. Bu demokrosi için, özgürlükler, kardeşlik ve dayanışma için çok gerekli. Biz İZDSO’ya destek veriyoruz ama onların desteği bize daha fazla. Hem gönüllü olarak destek veriyorlar. Onların desteğiyle çocuklarımız konservatur kazanıyor. Günlerin birbirimize iyi gelmesini sağlıyor. O zaman hepbirlikte söyleyelim: Yaşasın sanat” dedi.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv