İzDSO yeni sezonda da çok iddialı

  • 0
  • 1.961
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 2012-2013 sezonuna, dünyaca ünlü şef ve solistlerle hazırlanıyor. Önümüzdeki konser sezonunda uluslararası alanda isim yapmış Şefler Toshi Shimada, Alun Francis, Vakhthang Matchavariani, Antonio Pirolli, Myron Michailidis, Vladimir Altschuler, Susanna Pescetti, Rengim Gökmen, Tadeuzs Strugala  konser yönetmek için İzmir’e gelecek.
 
Aynı zamanda solistler Obua’da Albrecht Mayer , Cello’da Martti Rousi , Keman’da Gilles Apap ve Mihaela Martin , Korno’da Radovan Vlatkovic , Bandoneon’da Marcello Nisinman , Viyolonsel’de Xavier Philips , Piyano’da George Lazaridis ve Denis Kozukhin , Cello’da Frans Helmerson , Klarinet’de Wenzel Fuchs ve Devlet sanatçılarımız İdil Biret ile Gülsin Onay’da İzmirli sanatseverlere unutulmayacak güzellikte konserler verecek.
 
Açılış Konseri piyanist Hüseyin Sermet’ten
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın açılış konseri şef Antonio Pirolli yönetiminde Ekim ayı’nda gerçekleştirilecek. Solist olarak ülkemizin yetiştirdiği en önemli piyanistlerden biri olan devlet sanatçısı Hüseyin Sermet’in konser vereceği gecede, ünlü piyaniste İzmir Devlet Senfoni Orkestırası sanatçıları eşlik edecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv