İzmir “Ata”sı için tek yürek olacak

  • 0
  • 605
İzmir “Ata”sı için tek yürek olacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Mustafa Kemal’in şehri İzmir, Ata’sını iki günlük etkinlikleanacak. 9 Kasım’da Ata’ya Saygı Yürüyüşü”, 10 Kasım’da ise Atatürk’ün vefatsürecinin anlatıldığı dönemin gazete haber ve fotoğraflarından oluşan özelsergi ile ünlü sanatçı Erol Evgin’in de yer aldığı “Atatürk’ü Anma Konseri”İzmirleri buluşturacak.   

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl yedincisidüzenlenen “Ata’ya Saygı Yürüyüşü”, 9 Kasım’da on binlerce İzmirliyi bir arayagetirecek. Cumhuriyetin sembol kenti İzmir’de Ulu Önder Mustafa KemalAtatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. yıldönümünden bir gün öncegerçekleştirilecek yürüyüş, Alsancak Limanı’ndan başlayarak CumhuriyetMeydanı’nda sona erecek. 9 Kasım Pazar günü saat 14.00’de başlayacak yürüyüşünardından, Cumhuriyet Meydanı’nda tiyatral dans gösterisi yapılacak.

APİKAM’dan çok özel sergi 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anmaetkinlikleri 10 Kasım günü İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina KentArşivi ve Müzesi tarafından Vasıf Çınar Meydanı’nda oluşturulan özel bir sergiile devam edecek.  Saat 12.00’de açılacak “İzmir Basınında 10 Kasım”isimli karma sergide Atatürk’ün hastalığından başlayıp, Anıtkabir’edefnedildiği güne kadar olan süreç, dönemin gazeteleri ile özel fotoğraflarlaanlatılacak. İlk bölüm Atatürk’ün hastalığının ağırlaştığı ve basına tebliğşeklinde verilen haberle başlayıp, 10 Kasım gününe kadar çıkan haberlerlesürecek. İkinci bölüm ise Ulu Önderin naaşının Dolmabahçe Sarayı’ndan alınıp,Ankara Etnografya Müzesi’ne konulmasını ve nihai istiratgahı Anıtkabir’edefnedildiği 1953 yılına kadar olan tarihsel süreci içerecek.

Anma konserinde Erol Evgin var
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 Kasım akşamında ise İzmir Sanayici veİşadamları Derneği (İZSİAD),  İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) veKarşıyaka Belediyesi  işbirliğiyle “Atatürk’ü Anma” konseri düzenleyecek.Ünlü sanatçı Erol Evgin’in “Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde” temalı konseriöncesinde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, TRT Ankara Çoksesli Korosu ve İzmirSanat Çok Sesli Korosu sahne alacak. Karşıyaka Arena Spor Salonu’ndaki halkaaçık konserin başlama saati 19.00.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Arşiv