İzmir Barosu Tiyatro Festivali ‘perde’ dedi

Bu yıl dördüncü kez düzenlenen Barolararası Tiyatro Festivali, Ankara Barosu Oyun Atölyesi tarafından sahnelenen Gulyabani ve Ankara Barosu Tiyatro Topluluğu'nun sergilediği Lüküs Hayat oyunlarıyla açıldı.  

  • 0
  • 708
İzmir Barosu Tiyatro Festivali ‘perde’ dedi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bu yıl dördüncü kez düzenlenen Barolararası Tiyatro Festivali, Ankara Barosu Oyun Atölyesi tarafından sahnelenen Gulyabani ve Ankara Barosu Tiyatro Topluluğu'nun sergilediği Lüküs Hayat oyunlarıyla açıldı.
 
Beş barodan yedi tiyatro topluluğunun katıldığı festivalin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin, Barolararası Tiyatro Festivali’nin İzmir’de gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “baroları İzmir’de ağırlamaktan ve böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Sivil toplum örgütlerinin ve baroların bugüne kadar hep gelecek nesillere canlılarıyla, doğasıyla yaşanabilir bir dünya bırakalım düşüncesiyle hareket ettiklerini ifade eden Av. Mustafa Çetin, “aynı zamanda onları hoşgörü ve sevgi aşılayarak bu dünyaya sahip çıkacak iyi birer insan olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Bu anlamda sanatsal faaliyetler de çok önemli” dedi.
 
Festival Koordinatörü ve İzmir Barosu Kültür Sanat Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nilay Ertem Durlu ise ülkemizde yaşanan gelişmeler karşısında dogmatik düşünce yapısını toplumda azaltarak şüpheci düşünceyi geliştirmek, bireyler arası ilişkilerde karşılıklı anlayışı arttırmak, birbirimize daha da yaklaşmak için sanatın hayati önem taşıdığını ifade ederek “bu nedenle baroların, insanı insana insanla ve insanca anlatma sanatı olan tiyatroya her geçen gün daha fazla önem vermesi oldukça sevindirici” dedi. “Bu bakımdan ilk kez Antalya Barosu Tiyatro Festivali’nde aralarına katıldığımız dostlarımıza, bu yıl ev sahipliği yapmak bize onur ve mutluluk veriyor” diyen Av. Nilay Ertem Durlu, baroların gerek mesleki alanda gerek sanat alanında bir arada yaptığı çalışmaların artarak devam etmesini ve yapılan çalışmaların ülkemize de yararlı olmasını diledi.
 
TÜM OYUNLAR ÜCRETSİZ 
27 Haziran’a kadar sürecek olan festivalde; 21 Haziran Perşembe günü Antalya Barosu Tiyatro Topluluğu’nun İntihar Dükkanı, 22 Haziran Cuma günü Antalya Barosu Yırtık Cübbe Tiyatro Topluluğu’nun Aziz Tartuffe, 25 Haziran Pazartesi günü Bursa Barosu Tiyatro Advocato’nun Babalar ve Oğullar, 26 Haziran Salı günü İstanbul Barosu Tiyatro Topluluğu’nun Otogargara ve 27 Haziran Çarşamba günü İzmir Barosu Tiyatro Topluluğu’nun Rosenbergler adlı oyunları Kültürpark İzmir Sanat Sahnesi’nde ücretsiz olarak izlenebilir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv