İzmir’de Aziz Sancar gururu

  • 0
  • 643
İzmir’de Aziz Sancar gururu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

DEÜ tarafından Nobelli bilim adamı Aziz Sancar adına düzenlenen “Onur Günü” etkinliğine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Umutluyuz. Çünkü gençlerimizin önünde, Aziz Sancar gibi bir başarı abidesi var” diye konuştu.

DNA onarımı mekanizmaları konusunda çığır açan çalışmalarıyla Nobel Kimya Ödülü kazanan Prof.Dr. Aziz Sancar, Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından adına düzenlenen Onur Günü etkinliğine katıldı. DEÜ Tıp Fakültesi bünyesinde oluşturulan İzmir Uluslararası Biyotıp ve GENOM Enstisüsü (IBG) evsahipliğinde gerçekleştirilen programa, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

IBG Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk, merkezdeki oditoryuma Aziz Sancar adını verdiklerini belirterek, “Bundan böyle bu binadaki her toplantıda onun adını hatırlayacağız, hatırlatacağız” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzün ise “Türk bilim insanlarına bu onuru yaşattığı, özgüvenleri artırdığı ve moral-motivasyon verdiği için Aziz Sancar’la onur duyuyoruz. Sayın Sancar’ın IBG Danışma Kurulu Üyesi olması da bizim için ayrıca gurur vermektedir.”

Gençlere Başkan tavsiyesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünyada her şey için, uygarlık için, yaşam için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fen haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir” sözüne dikkat çekerek, “Bu öyle bir söz ki, bugün bile hala yolunu bulamayan, yüzünü aydınlığa dönmemekte direnen kitlelere söylenebilecek en anlamlı ifade olarak güncelliğini koruyor” dedi.

92 yaşındaki Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk’ün gösterdiği hedeften sapmadan ilerlemesinin, her şeye rağmen düşünen, araştıran, sorgulayan, üreten ve fark yaratan gençler sayesinde olacağını vurgulayan Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Umutluyuz. Çünkü gençlerimizin önünde, Aziz Sancar gibi bir başarı abidesi var. Neden gençlerimiz tüm dünyanın kaderini değiştirecek yeni büyük buluşlara imza atmasın? Neden Aziz Sancar’ların sayısını artırmayalım? Ben o günlerin geleceğine tüm benliğimle inanıyorum.”

Konuşmasında gençlere tavsiyelerde de bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Sizin başarınız; Türkiye’nin başarısı, Türkiye’nin mutluluğu ve Türkiye’nin refahı anlamını taşımaktadır. Ve başarılı olmak için çok çalışmak, fark yaratmak ve risk almak zorunda olduğunuzu unutmayın. Kendinizi sürekli yenileyin. Daha da önemlisi, kendinize güvenin.

Biz, sizden aldığımız güç ve enerji ile daha çok motive oluyoruz. Size olan inancımız nedeniyle, geleceğe güven ve umutla bakıyoruz. Bu inancımızı daha da pekiştiren Aziz Sancar Hocamıza, bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Nobelli Sancar’a çeşitli kurum ve kuruluşların ödül takdiminin ardından, Prof.Dr. Aziz Sancar Oditoryumu’nun kurdelası kesildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv