İzmir’de Hollanda Kral Günü

Hollanda'nın en önemli bayramlarından Hollanda Kral Günü, İzmir Mövenpick Otel’de düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

  • 0
  • 3.280
İzmir’de Hollanda Kral Günü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Hollanda'nın en önemli bayramlarından Hollanda Kral Günü, İzmir Mövenpick Otel’de düzenlenen resepsiyonla kutlandı.
Her yıl Kral Willem Alexander'in doğum günü olan ve "Hollanda Milli Günü" olarak da kabul edilen Hollanda Kral Günü resepsiyonuna Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Naciye Gökçen Kaya, İzmir Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Federal Almanya Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Detlev Wolter, Yunanistan İzmir Başkonlososu Despina Balkiza, İtalya Konsolosu Valerio Giorgio, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, TÜGİAD Ege Şube Başkanı Melih Sebastien Durmuş, iş insanları ile yabancı misyon temsilcileri katıldı.
 
Ülkesi ile Türkiye'nin iyi ilişkilere sahip olduğunu belirten Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet, “İzmir, Ege'nin en önemli limanı, batıya açılan kapısı olarak ayrı bir önemi var. Ticaret ve karşılıklı yatırımlar anlamında Hollanda Büyükelçiliği İzmir’e ayrı bir önem veriyor. Yakın zamanda İzmir'de Hollanda İş Derneği’nin bölgesel bir merkezini kurduk. İş ilişkilerimizin her anlamda gelişmesi tek arzumuz” dedi.

İzmir’in Hollanda-Türkiye arasında bir köprü olduğunu ifade eden Hollanda’nın İzmir Fahri Konsolosu Oğuz Özkardeş ise, Kral Günü'nü kutlayarak, "İlişkilerimiz çok uzun yıllara dayanıyor. Bu ikili ilişkilerin gelişmesi için bugüne kadar olduğu gibi çabalarımızı attırarak sürdüreceğiz. Hepinize bu günü onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Ekol Sağlık Grubu 17 Yaşında

Arşiv