Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), Türkiyede Japonya yılı etkinlikleri çerçevesinde önemli bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Salonu dolduran İzmirliler, uluslararası üne sahip Japon sanatçıların kaligrafi, keman ve piyano performanslarıyla adeta büyülendi.
Dünyaca ünlü keman sanatçısı Ikuko Kawainin piyona eşliğindeki konseri, Rieko Kawabenin kaligrafi gösterisi ve sergisi, yurtdışında başarılarıyla tanınan Nanae Mimuranın Marimba (bir tür ksilofon) ve Soprano sanatçısı sayısız ödül sahibi Satomi Ogawanın sahne aldığı gösteri, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezini hınca hınç dolduran İzmirliler tarafından büyük alkış aldı.
Gösteriyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Japonya Büyükelçisi Nabuaki Tanaka ile birlikte izledi. Büyükelçi Tanaka yaptığı konuşmada, Türkiyede Japonya deyince bazı elektronik ve otomobil markalarının akla geldiğini, bu gösteriyle birlikte Japonya toplumunun en güzel izlenimlerini bırakarak Türkiyeden dönmek istediklerini belirtti. Tanaka katkılarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğluna teşekkür etti.
Ay, yıldız ve güneş
Kaligrafi sanatçısı Rieko Kawabenin kaligrafi gösterisi büyük alkış aldı. Sanatçı siyah boya ile muşamba üzerine 3 kelime yazdı. Ay, yıldız ve güneş. Güneş ile Japonya bayrağını, ay ve yıldız ile Türk bayrağına işaret eden sanatçı, böylece iki ülkenin dostluğuna dikkat çekti.
Türkçe çaldı, büyük alkış aldı
Türkiyede bulunmadığı için Almanyadan getirilen marimba (bir tür ksilofon) ile muhteşem bir konser veren ünlü Japon sanatçısı Nanae Mimuranın Tarkandan Gül döktüm yollarına ve Ağlama değmez hayat şarkılarını yorumlaması, izleyicilerden büyük alkış aldı. İzmirli sanatseverler, sanatçıya şarkıların sözlerini söyleyerek eşlik etti.










