İzmir’den Çin’e sanat köprüsü

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden (İEÜ) Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır’ın, lif sanatının tüm inceliklerini kullanarak kahve fincanı figürlerini kumaş üzerine aktardığı 10 eseri, Çin’de düzenlenen uluslararası bienale kabul edildi.

  • 0
  • 1.752
İzmir’den Çin’e sanat köprüsü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden (İEÜ) Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır’ın, lif sanatının tüm inceliklerini kullanarak kahve fincanı figürlerini kumaş üzerine aktardığı 10 eseri, Çin’de düzenlenen uluslararası bienale kabul edildi. Prof. Dr. Adanır; 5 kıtadan sanatçının katıldığı ve binlerce başvuru arasından sadece 300 eserin sergilenme hakkı elde ettiği “Lozan’dan Pekin’e Uluslararası Lif Sanatı Bienali”ne, Türkiye’den seçilen tek isim oldu.  

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, pandemi nedeniyle sosyal hayatta meydana gelen değişikliklerden esinlenerek eserlerini hazırladı. Uzun süredir yüz yüze görüşemediği arkadaşlarıyla dijital platformda bir araya gelen Prof. Dr. Adanır, arkadaşlarından kahve içerken fotoğraf çekilmelerini ve bu görselleri de kendisine iletmelerini istedi.

16 ŞUBAT’A KADAR AÇIK
Kahve fincanı ve yüzün bir kısmının göründüğü fotoğrafları, serigrafi baskı tekniği ile kumaş üzerine aktarıp her birine ayrı hikaye işleyen Prof. Dr. Adanır, birbirinden özel eserleri Çin’deki bienalin jürisine iletti. Farklı ülkelerden gelen binlerce eseri inceleyen jüri, bu yıl 11’inci kez düzenlenen bienalde, Prof. Dr. Adanır’ın “Zor Günlerde Rahatlatıcı Kehanetler” adını verdiği koleksiyonunun da yer almasına karar verdi. 16 Şubat’a kadar açık olacak bienal, https://lbfiberart.ad.tsinghua.edu.cn. adresine girilerek gezilebilecek.

DENİZ YILDIZI, YELKEN GİBİ MOTİFLER EKLEDİM
Bienalde Türkiye’yi temsil etmenin gurur verici olduğunu söyleyen Prof. Dr. Adanır, “Türk kültüründe kahve, çok özel bir yere sahip. Ben de eserlerimde, kahve kültürünü ve buna ilişkin görselleri yansıttım. Arkadaşlarımın bana ilettiği görsellerin üzerine; deniz yıldızı, balık ve yelken gibi enerji veren motifler ekledim. Tüm bunların sonucunda da ortaya zevkli eserler çıktı. Bienal, dünya genelinde oldukça saygınlığı olan ve jürinin eserler üzerinde kapsamlı değerlendirmeler yaptığı bir organizasyon. Bienale, 2018 yılında da katılmıştım. Ancak bu sene, ülkemizden katılan tek kişinin ben olduğunu öğrendim. Bienalde yer aldığım için mutlu oldum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv