İzmir’den New York’a uzanan 3’ boyutlu’ başarı

New York’ta, QReal adında şirket kurarak “3 boyut ve artırılmış gerçeklik” teknolojisini; e-ticaret, moda ve yemek gibi farklı sektörlere uygulayan İzmirli girişimciler Alper Güler ve Caner Soyer, 5 yılda dünyaca ünlü 100 marka için proje geliştirdi, uluslararası şirketlerin yüzünü İzmir’e çevirmesini sağladı.

  • 0
  • 1.222
İzmir’den New York’a uzanan 3’ boyutlu’ başarı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

New York’ta, QReal adında şirket kurarak “3 boyut ve artırılmış gerçeklik” teknolojisini; e-ticaret, moda ve yemek gibi farklı sektörlere uygulayan İzmirli girişimciler Alper Güler ve Caner Soyer, 5 yılda dünyaca ünlü 100 marka için proje geliştirdi, uluslararası şirketlerin yüzünü İzmir’e çevirmesini sağladı. Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik içeriklerinin geliştirilmesine yönelik yatırımlar yapan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Glimpse Group, Güler ve Soyer’in önderliğinde 10 kişilik ekip kurarak İzmir Bilimpark'ta Ar-Ge çalışmalarına başladı. Şimdiye dek Google, Sony ve Hyundai gibi birçok önemli marka ile çalışma fırsatı bulan Güler ve Soyer, “Ülkemizde yeni mezunlar için fırsat yaratmak, yeni başarı hikayelerinin yazılmasına katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

İEÜ Yazılım Mühendisliği Bölümü mezunu Alper Güler ve İEÜ Mimarlık Bölümü mezunu Caner Soyer, müşterilerine internetten yemek siparişi verme imkanı sağlayan ünlü markaların, artırılmış gerçeklik ve 3 boyut teknolojisinden yararlanmadığını fark ederek, bu alandaki boşluğu gidermek için 2015’te çalışmalarına başladı. İnternetten yemek sipariş edecek kişilerin, “yemeği tıpkı masadaymış gibi üç boyutlu” görebilecekleri teknolojiyi geliştirmek için yola çıkan ikili, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrinde bir şirket kurdu.

DÜNYACA ÜNLÜ MARKALAR ULAŞTI
Bu alanda faaliyet gösteren ünlü markalarla iletişime geçen İzmirli girişimciler, yemek siparişi alanında 3 boyut teknolojsini uygulayan ilk şirket olarak, yurt dışında tüm dikkatleri üzerine çekti. Dünyada yeni uygulanmaya başlanan bu teknolojiyi, zamanla e-ticaret ile moda alanına da aktaran Güler ve Soyer, sadece 5 yıl içinde Sony, Domino's, Dunkin Donuts, Hyundai, Chanel ve Walmart gibi dünya çapında birçok marka ile çalışma fırsatı buldu. “QReal” adlı markalarıyla kendilerini tanıtan İzmirli girişimciler, örnek bir başarı hikayesine imza attı.

AR-GE ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Google ve anlık mesajlaşma uygulaması olan Snapchat’in de içerik ortaklarından olan girişimciler, ortaya koydukları sıra dışı fikirler sayesinde yatırımcıları olan ABD merkezli Glimpse Group’un, Türkiye’de bir ekip kurmaya karar vermesini sağladı. 3 boyut teknolojisinin daha seri ve otomatik bir şekilde uygulanmasına imkan sağlayan yeni bir sistemin gelişmesini amaçlayan Glimpse Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne bağlı İzmir Bilimpark'ta Ar-Ge çalışmalarına başladı. Alper Güler ve Caner Soyer, ilk etapta 10 kişilik ekip ile çalışmalarına başladıklarını ancak yıl sonuna kadar ekibin 20 kişiye çıkabileceğini söyledi.

TÜRK GENÇLERİNE GÜVENDİLER
Güler ve Soyer, “5 yıl içinde, hedeflediğimizin de üstünde bir noktaya ulaştık. Teknolojinin beraberinde getirdiği değişimi, kişilerin talep ve beklentilerinde oluşan farklılıkları doğru öngörmemiz, başarımızda kilit rol oynadı. ABD’de bir girişim kurarak çalışmaya başladığımızda, bugünleri de hedefliyorduk ve bunu başardığımız için mutluyuz. Glimpse Group, yurt dışında faaliyet gösteren önemli bir şirket. Artırılmış gerçeklik ve 3 boyut teknolojisine yatırım yaparak bu alanda gelişmek istiyor. Türk gençlerine güvenerek ülkemizi, İzmir’i tercih ettiler. Buna aracılık ettiğimiz için çok mutluyuz. Salgın döneminde dijitalleşme rekor düzeyde arttı. Bununla birlikte özellikle e-ticarette teknolojik yeniliklere yönelenler de çok oldu. Ekiple birlikte yapacağımız çalışmalarda, 3 boyut teknolojisindeki süreci hızlı ve otomatik hale getirecek bir sistem geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv