İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu İle Öğretmenler Günü Kutlaması

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan öğretmenler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun ‘Öğretmeler Günü Özel Konseri”nde bir araya geldi.

  • 0
  • 508
İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu İle Öğretmenler Günü Kutlaması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan öğretmenler, ‘Öğretmeler Günü Özel Konseri”nde bir araya geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında “Öğretmeler Günü Özel Konseri” gerçekleştirildi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan öğretmenler için ücretsiz yapılan konserde İzmirli öğretmenler icra edilen eserler ile güzel bir gün geçirdi.

İzmirli Öğretmenler 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen konserde Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Ahmet Adnan Saygun Konser Salonunda keyifli dakikalar geçirdi. İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen konserde Şef Erhan Parlat, Solist Bora Duymaz’dı. 2 bölümden oluşan konserin 1. bölümünde Koro Şefi Erhan Parlat yönetiminde Muallim İsmail Hakkı Bey'in ve Hacı Arif Bey'in eserlerinden oluşan klasik eserler icra edildi. 2. bölümde Solist Bora Uymaz tarafından Klasik Türk Müziğinin Sadettin Kaynak, Şükrü Tunar, Avni Anıl, Cinuçen Tanrıkorur gibi seçkin bestekâr ve güftekârlarına ait eserler seslendirildi. Büyük ilgi gören konserin sonunda İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü Şirin Ertem günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür solist Bora Uymaz' a çiçek takdim etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bonfil'den Bangkok Sokak Lezzetleri

Çocuk Senfoni Orkestrası ‘Bahara Merhaba’ dedi

Öğrencilerle iftar

Moncef Genoud rüzgarı esti

Caz Tarihine Bakmak Embryo Live

Unutulmaz konser

Arşiv