İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde 9 Mayıs’ta AZERBAYCAN GECESİ…

  • 0
  • 905
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Opera ve Balesi, 9 Mayıs 2012 Çarşamba günü saat 20.00’de Azerbaycan Gecesi adıyla bir konser sunacak. Azerbaycan müziğinin seçkin örneklerinin seslendirileceği konsere Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin Azeri asıllı ünlü tenoru Şenol Talınlı solist olarak katılıyor. Konserde; Şenol Talınlı’nın yanı sıra; piyanist Esra Poyrazoğlu, kanun sanatçısı Deniz Göktaş, tar sanatçısı Abdullah Gurbani ve garmon sanatçısı Orkun Kılıç da görev alacak.
 
Azerbaycan halk şarkıları ile Seyit Rüstemov, Nüşabe Muradova, Fikret Amirov, Emin Sabitoğlu, Tovfig Guliyev, Rauf Hacıyev ve Abdullah Gurbani’nin eserleri seslendirilecek.
9 Mayıs 2012 Çarşamba günü saat 20.00’de İZDOB Elhamra Sahnesi’nde sunulacak olan Azerbaycan Gecesi adlı konserde seslendirilecek olan eserler şunlar:
Alagöz,
Girdim Yarın Bahçasına,
Laçın,
İntizar,
Evleri Var Hana Hana,
Gözelim Sen Sen,
Bu Gece,
Gızıl Yüzük,
Sene De Galmaz,
Küçelere Su Sepmişem,
Gülüm Sensiz,
Senin İçin,
Amirov’un “Sevil“ operasından Balaş arya,
Gurbani’nin tar için düzenlediği bazı eserler ile Esra Poyrazoğlu’nun piyano solo için düzenlediği Minyatürler.
 
Ankara Devlet Opera ve Balesi solistlerinden tenor Şenol Talınlı, 1989’da Ankara Devlet Konservatuvarı’nı bitirdikten sonra Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde solist olarak başladığı sanat yaşamında onlarca eserde başrol seslendirdi. Dünyanın pek çok ülkesinde temsillerde görev aldı; konserler yaptı; radyo ve televizyon programlarına katıldı. Dünyanın önde gelen şefleri yönetiminde temsiller ve konserler yapan sanatçı, Ankara Devlet Opera ve Balesi’ndeki görevinin yanı sıra; ülkemizdeki ve yurt dışındaki festivallere de katılmaya devam ediyor.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

Arşiv