İzmir Devlet Senfoni Orkestırası(İzDSO)’da konserler serisine devam

  • 0
  • 868
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Senfoni Orkestırası(İzDSO) dünyaca ünlü şef ve sanatçıları İzmirli sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde şef Hansjörg Schellenberger yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestırasına, korno’da Radovan Vlatkoviç ve Fagot’da Tolga Alpay eşlik edecek. 5 Nisan Cuma akşamı saat 20.30’da başlayacak olan konser programında Mırzayev’in Fagot konçertosu dünya prömiyeri , R. Strauss Korno Konçertosu No.2 ve J. Brahms’ın Senfoni No.2 Re Majör Op.73 eserleri seslendirilecek.
 
Köln Radyo Orkestrası ve Berlin Filarmoni Orkestrası’nın solist sanatçısı olan şef Hanjörg Schellenberger, Berlin Filarmoni Nefesliler Topluluğu ve Viyana-Berlin Topluluğu gibi gruplarla çalışmıştır. Berlin Müzik Akademisi’nde de eğitim veren Hansjörg Schellenberger, Sienna’da misafir profesör, Magister Musicae projesinde masterclass yöneticisi olmuştur. Madrid‘de Escuela Superior de Musica Reina Sofia’da baş obua profesörüdür.
 
İzmir Devlet Senfoni Orkestırası fagot grup şefliği görevini yürüten Tolga Alpay, ise 1983 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Fagot Bölümü’ne Şahap Ruhselman’ın öğrencisi olarak girdi. 1987 yılında İstanbul’da düzenlenen 7.Ulusal Müzik Yarışması’nda üçüncülük ödülünü kazandı. 1989 yılında mezun olarak İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’na girdi. 1992’de Almanya’da Freiburg Muzik Yüksekokulu’nun yüksek lisans (aufbaustudium) programına girerek Prof. Karl Otto Hartmann ile fagot, Prof. Heinz Holliger ve Prof. Dieter Klöcker ile oda müziği çalıştı.
 
Pek çok orkestra eşliğinde solist olarak çalan ve sayısız oda müziği etkinliğinin öncüsü olan sanatçı, 2006 Manchester Royal College of Music’te fagot masterclassı ve resital, 2008 Sttutgart Müzik Yüksekokulu’nda masterclasslar verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv