İzmir Ekonomi 14'ncü kez kapılarını açtı

  • 0
  • 607
İzmir Ekonomi 14'ncü kez kapılarını açtı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 2014 – 2015 AkademikYılı’na yeni öğrencileriyle başlamanın heyecanını yaşıyor. İEÜ, 14. kezöğrencilerine kariyerlerinin ilk adımlarını atmaları için kapılarını açtı. Yeniakademik yılın ilk töreni, Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenkbırakılmasıyla başladı. Törende, İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş,İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, akademisyenler, mezunlar ve öğrenciler, saygıduruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’naçelenk sunuldu.

Cumhuriyet Alanı’ndaki törenin ardından İEÜ KonferansSalonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe İzmir Bölge Adliye Mahkemesi CumhuriyetBaşsavcısı Celal Kocabaş, Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur, GüzelbahçeBelediye Başkanı Mustafa İnce, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim KuruluBaşkanı Yusuf Öztürk, İEÜ Mütevelli Heyet üyeleri,  akademisyenler, mezunlar ve öğrenciler katıldı.Törende, Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı ödülü alanDoç. Dr. Çiğdem Kentmen Çin’in akademik yılın ilk dersini verdi.

Ayrıca, TÜBİTAK projelerinde yer alan öğretim üyelerineplaketleri İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr.Oğuz Esen tarafından takdim edildi.

Etkinlikte konuşan İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı EkremDemirtaş, Hukuk Fakültesi binasını Balçova Kampüsü'nde hayata geçirmek içinBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan destek isteyeceklerini söyledi.

Kampüse Hukuk Fakültesi binası kurmayı planladıklarınıanlatan Demirtaş, Başkan Kocaoğlu’ndan son bir talepte bulunacaklarınıbelirtti. Demirtaş, “Biz, kimseye el avuç açmıyoruz. Çok paramız yok amaborcumuz da yok. Kampüs Balçova’yı mükemmel hale getiriyoruz. Aziz Bey bunaolanak sağladı. Güzel Sanatlar Fakültesi binası yapıldı, Yabancı DillerOkulu’nu da yapıyoruz. Hukuk Fakültemizin binası için Kampüs Balçova içinde biryer belirledik, izin alabilirsek yapılaşma tamamlanmış olacak. Aziz Bey’den bukonuda destek olması için son bir isteğimiz olacak” dedi.

 

‘İkinci Kampüs Güzelbahçe’ye’

Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi için 21 binmetrekarelik yer aldıklarını aktaran Başkan Demirtaş, “Kampüs Güzelbahçe alanı185 dönümdü. Bitişik alanda birkaç yer daha aldık ve toplam 210 dönüm oldu.Anaokulundan üniversiteye Ekonomi Koleji burada olacak. Eğitim fen ağırlıklıolacak. Örnek bir Fen Lisesi yapmak istiyoruz. Çünkü Mühendislik Fakültesi, 2.Teknopark da burada olacak. Spor salonumuz, olimpik havuz, futbol sahası, teniskortları, basketbol sahası, gölet, burada olacak” diye konuştu.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen de, İzmir EkonomiÜniversitesi'nin Türkiye’den yalnızca 23 üniversitenin girebildiği dünyadakiilk 500 üniversitesi sıralamasında yer aldığını anımsatarak, teknolojiyle olanişbirliğini arttırmaya kararlı olduklarını söyledi. Prof. Dr. Esen, dijitalkampüs uygulaması ile uzaktan ya da etkileşimli öğrenim gibi projeleri hayatageçireceklerini vurguladı.

Bu yıl en yüksek puanla Mütercim Tercümanlık Bölümü’neyerleşen İrem Aydın da, İEܒyü kaliteli eğitim kadrosu, çift anadalseçenekleri, son teknolojiyle donatılmış bölümleri nedeniyle tercih ettiğinisöyledi. Törenin sonunda İEÜ Müzik Danışmanı Alaskar Abbasov’un genel sanatyönetmenliğinde Halk Dansları Kulübü, “İzmir’in Kavakları Vatan İçin Dökülüyor”adlı gösteriyi sundular.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv