İZMİR EKONOMİ, 15. KEZ KAPILARINI AÇTI

  • 0
  • 706
İZMİR EKONOMİ, 15. KEZ KAPILARINI AÇTI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 15. Yılına ulaştığı 2015 – 2016 Akademik Yılı’nda 8 bin 354 öğrencisiyle eğitime başlamanın gururunu yaşıyor. Yeni akademik yılın ilk töreni, İEÜ Tören Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Törende, İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, akademisyenler, mezunlar ve öğrenciler, saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ikinci törene İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Celal Kocabaş, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Emniyet Müdürü Cellal Uzunkaya, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törende, Avrupa Komisyonu tarafından sunulan Jean Monnet Kürsü Başkanlığı’nı kazanan İEÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alexander Buergin akademik yılın ilk dersini verdi..

Etkinlikte konuşan İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, 15 yıl geriye dönüp baktığında çok büyük atılım içinde yer aldıklarını, başarılara ve başarılı mezunlara sahip olduklarını söyledi. Yapılması gereken çok proje ve işler olduğunu belirten Başkan Demirtaş, “Hızımız fena değil. Geçtiğimiz yıl Yabancı Diller Yüksekokulu Binasının inşaatını gerçekleştirdik. Güzelbahçe Kampusumuzun, master planını ihale ettik. Orada önce İzmir Ekonomi Bilim Koleji’ni inşa edeceğiz. Yine geçtiğimiz yıl 19 milyon TL bedelle, ana kampüsümüze yaklaşık 500 metre mesafede 21 dönüm arsa aldık. Orada kısa süre içinde “Sağlık Kampusu” inşaatımız başlıyor. Seneye Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesiyle, Meslek Yüksekokulu orada eğitime başlayacak. 2 bin kişilik bir kampüs olacak. Sağlık tesisi olarak da hizmet verecek. Kür merkezi ve otelini de yine bu süre içinde açacağız. Yurt binasını da yeniliyoruz. Çeşitli alanlara yönelik 49 özel laboratuarımızı hizmete aldık, ciddi maliyeti oldu ama eksiğimiz kalmadı. Toplamda 100 Milyon TL'lik bir yatırım söz konusu. Genç üniversite kalacağız. Bilgisayar çağının gençlerini geleceğe hazırlayacağız. Farklı mezunlar yetiştireceğiz” dedi.
İzmir’in 2. Teknoparkı olan İzmir Bilimparkı, İTO ve İTOB ortaklığı ile 18 milyon TL’ye tamamladıklarını aktaran Demirtaş, alana yerleşimlerin başladığını, bakanlıktan sadece 1 milyon TL destek aldıklarını kaydetti.

‘Yine İlke İmza Attık’
Talep emici bir üniversite olmadıklarını vurgulayan Başkan Demirtaş, şunları söyledi: “Ne kadar burs verirsek o kadar doluluk sağlayabiliriz, bunlara bakmıyoruz. İlk yıldan itibaren ‘takip eden değil takip edilen’ bir üniversite olduk. Pek çok program Türkiye’de ilk defa bizde başladı. 100 yıllık üniversiteler bile bizi izledi. Hedefimiz uzay kentlerini inşa edecek, yönetecek gençleri yetiştirmek diyoruz. Arsa aldık, bina yaptık, bunlarla övünmüyoruz. Ama bir övüncümüzü paylaşmak istiyorum. Tüm sınıflarımızı akıllı sınıf yaptık. Yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Akıllı sınıf – akıllı kampüs projesi uygulanmaya başladı. Şu anda sınıflarda, ders içeriklerinin paylaşılıyor ve iletilebiliyor. Şifresi olan öğrenci dersi tekrar izleyebiliyor. Sanal ofis saatlerinde öğretim üyesi öğrenci bir araya geliyor, öğrencinin soruları yanıtlanıyor. Yani öğrenci dersi anlamadığı zaman soruyor ve tekrar izleyebiliyor. Hasta oldu, evde, sınıfa gelemedi ‘O zaman sınıf onun yatağının başucuna kadar gelecek’. Bu sistem ile tüm sınıflar etkileşimli projeksiyon, all-in-one PC, mikrofon, akıllı tahta ile donatıldı. Bu sistem ile kişiselleştirilmiş bir dijital eğitime adım atmış oluyoruz.”

'Her Açıdan Gurur Noktasındayız'
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen de, üniversitenin akademik yıla 8 fakülte, 2 Yüksekokul, 3 meslek Yüksekokulu, 3 enstitüde; 35 lisans, 28 yüksek lisans ve 9 doktora programında eğitim öğretim faaliyetine başladığını ifade etti. Üniversitenin her açıdan gurur duyulacak bir noktaya ulaştığına  dikkat çeken Prof. Dr. Esen, İEܒnün öğrencilerine yeni konuları keşfetme ve öğrenme konusunda tam bir özgürlük ortamı sunduğunu bildirdi.

'Tercih Sebebim Teknoloji'
Bu yıl en yüksek puanla Mütercim Tercümanlık Bölümü’ne yerleşen Barış Sadıç da, İEܒyü güçlü eğitim kadrosu, çift anadal seçenekleri, son teknolojiyle donatılmış bölümleri nedeniyle tercih ettiğine işaret etti.

'Geçmişin Aydınlattığı Gelecek'
Törenin sonunda İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Engin Kıbrıslı'nın yazıp yönettiği “Geçmişin Aydınlattığı Gelecek” adlı gösteriyi Halk Dansları ile Türk Sanat Müziği Kulüpleri birlikte sahneledi. Gösterinin sonunda Halk Dansları Kulüp Başkanı Ali Eren Aslan, Başkan Demirtaş'a 15. yıl anısına zeytin fidanı hediye etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv