İZMİR EKONOMİ’DE, SLOVAK TATLAR

  • 0
  • 510
İZMİR EKONOMİ’DE, SLOVAK TATLAR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, “Slovenya Tadım Günü”ne ev sahipliği yaptı. Etkinlik kapsamında Slovenyalı Şef Janez Bratovz, geleceğin şef adayları ile birlikte mutfakta geleneksel Slovak yemeklerini yaptı.  İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen tadım gününe, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Slovenya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Milan Jazbec, Slovenya Fahri Konsolosu Mazhar İzmiroğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte, Slovenya’dan gelerek İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde eğitim alan öğrenciler, geleneksel kıyafetleriyle tadım gününe renk kattı. Şef Bratovz, konuklara sebze haşlaması üzerinde dana dili, Polenta, balkabağı yağında karabuğday, tarhun ve yöresel peynirli krep gibi geleneksel Slovenya tatları sundu.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, bir kültürü anlatmanın en iyi yolunun yemekten geçtiğini, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin kültürleri o yörenin şefleriyle birebir tanıdığını söyledi. Prof. Dr. Esen, “Öğrencilerimiz, dünya mutfağını öğreniyor. Hem geleneksel tatları hem de evrensel olanı deneyimleyen öğrencilerimiz, bilgilerini zenginleştiriyor” dedi.

‘Mutfakta İyi Eğitim’
Slovenya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Milan Jazbec de, öğrenci şeflerin sunumundan çok etkilendiğini, öğrencilerin başarısını mutlulukla karşıladığını kaydetti. Slovenyalı Şef Janez Bratovz ise, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrenci şeflerinin bilgileri ve titiz çalışmalarından etkilendiğini ifade ederek, “Mutfakta öğrencilerin, iyi bir eğitim aldıklarına tanık oldum. Ülkemden yola çıktığımda Türkiye’de bu tadım gününü tek başıma yapacağımı düşünmüştüm. Ancak öğrenciler beni çok şaşırttı. Bu etkinlikte, konuklara sunduğumuz tüm tabakları, öğrencilerin yoğun ilgisi ve emekleriyle hazırlamanın mutluluğunu yaşadım” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv