İZMİR EKONOMİ’DEN 12 ŞEF 12 MENÜ İLE KUTLAMA

  • 0
  • 844
İZMİR EKONOMİ’DEN 12 ŞEF 12 MENÜ İLE KUTLAMA
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege yemekleri, 12 şef ve 12 farklı menüyle lezzet şölenine dönüştü. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin 15. Kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında, İzmir Aşçılar Derneği’ne üye 12 şef,  İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatlar ve Yönetimi Bölümü öğrencileriyle Ege otları ve bölgeye özgü yemekleri yaptı. 12 farklı menünün yer aldığı etkinlikte, konuklar Ege mutfağı menülerinde yer almasını istedikleri yemekleri de belirledi. Hilton İzmir Şefi Şamil Akşit, Balçova Termal’den Günay Canbaz, Doubletree’dan Olcay Kaygusuz,  Chef Restaurant’tan Murat Turbil, Mövenpick’ten Murat Yıldız, Tuval Restaurant’tan Kazım Alkan, % 100 Restaurant’tan Fatih Taskesen, Fuar Anemon’dan Yaşar Gürdurdak, Cici Meze’den Yılmaz Özcan, Key Hotel’den Mustafa Buğday, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’den Tolgahan Kamiloğlu yemekleriyle geceye lezzet kattı.

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan ev sahipliğinde gerçekleşen gecede şeflere teşekkür belgeleri sunuldu. İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Şamil Akşit de, Başkan Demirtaş ve Rektör Prof. Dr. Muğan’a plaket verdi.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege’nin yemek kültürü zenginliğinin yayılmasını istediklerini, gecenin İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Betül Öztürk ile Koordinatör Sırma Güven’in İzmir Aşçılar Derneği işbirliğiyle yapıldığını söyledi. Başkan Demirtaş, “Öğrencilerimiz, İzmir’in en ünlü şefleriyle birlikte Ege’nin farklı yemeklerini yaptı. Birbirinden farklı ve özel yemekleri sundular. Üniversitemiz Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü olarak öğrencilerimiz, hem dünya mutfağını hem Ege hem de Türkiye mutfağını en ince ayrıntısına dek yaşayarak öğreniyor. Ege yemeklerinin dünyaya yayılmasını amaçlıyoruz. Bu sene Mutfak Sanatları’ndan 40 öğrencimiz mezun oluyor. Çok yakında onları önemli otel ve restoranlarda şef olarak göreceğiz. Onların sundukları yemekleri yiyeceğiz. Bunun için heyecanlıyız” dedi.

‘Ege Mutfağı yabancıları büyülüyor’
Özellikle yabancı ve Ege dışından gelen konukların Ege Mutfağı yemeklerinin mevsim sebzeleriyle yapılması ve yabani otların sıkça kullanılmasından çok etkilendiğini belirten Başkan Demirtaş, eğitim için gelen Michelin yıldızlı şeflerin bazı yemekleri kendi menülerinde kullandığını kaydetti.
Etkinlikte, İEÜ Müzik Danışmanı Alaskar Abbasov ve öğrencilerin oluşturduğu Grup Turuncu, müzikleriyle geceye renk kattı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv