İzmir Ekonomi Şeflerine gümüş madalya

  • 0
  • 684
İzmir Ekonomi Şeflerine gümüş madalya
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, İzmir Aşçılar Derneği tarafından organize edilen Food Expo Fuarı’nda gerçekleştirilen Öğrenci Şefler Yarışması’nda ikinci oldu.

İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri Cemre Gemici, Bükre Aslan ve Sabitcan Kalfa, başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı olmak üzere 3 kategoride yarışarak, gümüş madalya aldı. İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Şefleri Martin Meakens, Melika Konday ve Selcen Merve Dabağ yönetiminde çalışan öğrenciler, başlangıç yemeğinde sebze kulesi, ana yemek olarak hamura sarılı somon ve incirli vanilyalı risotto yaptı.

Öğrenci Şeflerden Sabitcan Kalfa, akademik bilgiyle uygulamanın birada harmanlandığı eğitimlerinin sonucunda başarıyı yakaladıklarını ifade ederek, “İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nde farklı bir eğitim alıyoruz. Bizim mesleğimizde malzemeyi tanımak, işleyebilmek,  çok önemli.  Geçmişten gelen kültürümüzün, lezzetlerin farkındalığı ile geleceğe bakıyoruz. Bu tarz yarışmalarda kendi yolumuzu test edip daha güvenle devam ediyoruz” dedi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv