İZMİR EKONOMİLİ MÜHENDİSLER İTOB'DA KEŞİFTE

  • 0
  • 756
İZMİR EKONOMİLİ MÜHENDİSLER İTOB'DA KEŞİFTE
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi öğrencileri, İzmir Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi (İTOB) ve İzmir Bilimpark'ta incelemelerde bulundu, bölgede bulunan firmaların yöneticileriyle bir araya geldi, yeni projelerin ilk adımları atıldı. Öğrencileri karşılayan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet ve İTOB Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, bölgede 360 fabrikanın bulunduğunu belirterek, "Umarım mezuniyetinizin ardından burada fabrika sahibi olursunuz ya da İzmir Bilimpark'ta proje geliştirirsiniz" dedi.

Geziye, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İEÜ Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Dekan V. Yaşar Güneri Şahin, İTOB Bölge Müdürü Mutlu Kenanoğlu, akademisyenler ve fakülte bünyesinde eğitim gören 370 öğrenci katıldı. Öğrenciler önce İzmir Bilimpark'ı gezdi, projeler hakkında bilgi aldı. İTOB'da iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen öğrenciler, daha sonra piknik yaptı. Öğrenciler İTOB'da İEÜ Müzik Danışmanı Alasker Abbasov yönetiminde Grup Turuncu'nun şarkılarıyla eğlendi.

Başkan Demirtaş, bölgenin geçmişte keçilerin otladığı kurak bir alan olduğuna, bugün 360 fabrikanın bulunduğuna dikkat çekerek, "Fabrika yöneticileri burada, öğrencilerimizle deneyimlerini paylaşıyor. Öğrencilerimizin mezun olduğunda birer girişimci olarak kendi işlerini kurmaları bizim geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak. Kuruluşumuzdan bu yana öğrenci odaklı olacağımızı söyledik. Öğrencilerimize en iyi eğitimi vererek, onların işe hazır olmalarını sağlamak istiyoruz. Onların birer girişimci olarak yetişmeleri ve gelecekte kendi fabrikalarını yönetmelerini hayal ediyoruz. İzmir Bilimpark'ta kendi projelerini geliştirerek, bilim dünyasına yeni ürünler sunmalarını amaçlıyoruz" dedi.

'İddialıyız'
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan da, TÜSİAD tarafından gerçekleştirilen Bu Gençlikte İş Var Yarışması'nda bu yıl 'Girişimcilik Bayrağı'nı kazandıklarını ve finale kalan projelerden de üçüncülük aldıklarını gelecek yıl öğrencilerden birincilik beklediklerini söyledi.

'İTOB'a hep gelin'
İTOB Bölge Müdürü Mutlu Kenanoğlu da, öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını, onlardan bölgeyi daha sık ziyaret etmelerini istediklerini kaydetti. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Arşiv