İzmir Fashion Week başladı

Bu yıl 9. kez düzenlenen İzmir Fashion Week İzmir Fashion Week, İzmir’in Organik ve sürdürülebilir bebek ve çocuk giysileri markası OZMOZ defilesi ile başladı.

  • 0
  • 5.145
İzmir Fashion Week başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Fashion Week, İzmir’in Organik ve sürdürülebilir bebek ve çocuk giysileri markası OZMOZ defilesi ile başladı. Hyatt Regency İstinye Park İzmir’de düzenlenen ve Rönesans Ajans'ın sahibi Akif Örük'ün kurucu başkanı olduğu Fashion Week'te 13 tasarımcıdan birer kıyafet, kanser hastası depremzede çocukların yararına satışa sunuluyor.

22 çocuk manken ile 44 özel üründen oluşan 2023/24 kolleksiyonunu sergiledi. Özellikle geri dönüştürülmüş kumaşlardan yapılan “OZMOZ Reborn” markası ile tescil ettiği yenilikçi ürünleri ile yeni sezonda iddialı olan marka, özellikle çocukların daha iyi bir dünyada yaşamasına yönelik çalışmalarıyla izleyenlerin beğenisini kazandı. OZMOZ’un kurucusu Mukadder Özden, “Yaşanılabilir bir çevre hepimiz ama en çok da çocuklarımız ve torunlarımız için önemli, bu nedenle biz organik ve geri dönüştürülmüş kumaşlar kullanmaya her sene daha fazla ağırlık veriyoruz. 2022’de tescil ettirdiğimiz Ozmoz Reborn markamız ile bu alnada ülkemizin ve Avrupa’nın önemli tedarikçilerinden birisi olma yolunda ilerliyoruz” dedi.
Özellikle geri dönüştürülmüş pamuk ve geri dönüştürülmüş polyester karışımından oluşan kumaşların imalatında %90-95 oranında su tasarrufu yaparak, kısıtlı su kaynaklarının da korunması için üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerine inandıklarını belirten Özden, çalışmalarını arttırarak devam ettireceklerini ve Dünya pazarlarında OZMOZ markasının artan bir hızla yerini alacağını söyledi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Atıksız moda

Suudi Arabistan'da 4 Yeni Mağaza

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Arşiv