İzmir heykellerle güzelleşecek

  • 0
  • 515
İzmir heykellerle güzelleşecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenecek Heykel Çalıştayı’nın hazırlıkları sürerken, kentin gelecekteki dokusuna yönelik çalışmalar da hız kazandı. Ünlü heykeltıraş ve mimarlarla buluşan Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir’in kamusal alanlarını sanat eserleriyle donatmak istediklerini söyledi. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Prof Dr. Nilüfer Ergin, “Türkiye’de heykel sanatının bu kadar mağdur edilmeye çalışıldığı bir dönemde, sadece kendim ve sanatım adına değil, gelecek nesiller adına da Sayın Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.
 
Akdeniz Akademisi çatısı altında İzmir’in tasarım ve yenilikçilik kenti olmasına yönelik stratejiler geliştiren Büyükşehir Belediyesi, görsel açıdan da bir sanat kenti kimliği oluşturmayı hedef1iyor. Bu amaç doğrultusunda Türkiye’nin önde gelen heykeltıraş, mimar ve akademisyenlerinin katıldığı “Kent Heykelleri” konulu bir toplantı düzenlendi. Tarihi Asansör’de gerçekleşen, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı ve Prof. Dr. İlhan Tekeli’nin yönettiği toplantıda, “kent ve heykel ilişkisi”, “kamusal alan ve heykel ilişkisi” ve “heykel elde etme yöntemleri” üzerinde görüşler paylaşıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentteki kamu alanlarının sanat eserleriyle donatılması anlamında öncü niteliği taşıyan bir çalışmayı planladıklarını dile getirdi. Başkan Aziz Kocaoğlu, bugüne dek İzmir’le ilgili tüm çalışmalara gönüllü destek veren sanatçı ve akademisyenlere de teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Danışmanı Prof. Dr. İlhan Tekeli de, İzmir’in başkaları tarafından taklit edilen bir kent olduğunu vurgulayarak, “Burada yapılan çalışmaların başka kentlere de yayılacağını düşünüyoruz. İzmir’in bir tasarım ve inovasyon kenti olması anlamında önemli adımlar atıyoruz. Şehrin ikinci öğesi, Akdeniz'in bir odağı olması. Üçüncüsü ise katılımcı bir yönetim biçiminin benimsenmesi. Bugünkü faaliyet de bunun bir parçası” diye konuştu.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü ve Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr. Nilüfer Ergin ise “Türkiye’de heykel sanatının bu kadar mağdur edilmeye çalışıldığı bir dönemde, sadece kendim ve sanatım adına değil, gelecek nesiller adına da Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bu çalışmaları için teşekkür ediyorum” dedi.
 
3. Heykel Çalıştayı 1 Eylül’de
Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı Funda Erkal, bu 1 Eylül - 5 Ekim tarihleri arasında yapılacak 3. Heykel Çalıştayı için başvuruların alındığını açıkladı. Erkal, ilk yıl ağaç, ikinci yıl mermer üzerine eserlerin veren sanatçıların bu yılki çalıştayda bronz malzemeyle çalışacağını duyurdu.
 
Kimler katıldı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Kent Heykelleri” toplantıya Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mümtaz Demirkalp, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü ve Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Ergin, Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zuhal Ulusoy, ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Görevlisi Can Kubin, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökçen Ergur, İzmir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jale Erzen ve Mimar Metin Kılıç ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Prof. Dr. İlhan Tekeli ve Tevfik Tozkoparan, Genel Sekreter Yardımcıları Aysel Özkan ve Fügen Selvitopu, Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı Funda Erkal ile Kentsel Tasarım ve Kent Estetiği Şube Müdürü Hasibe Velibeyoğlu katıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Arşiv