İzmir'i çok özleyecek

Yunanistan’ın Meksika ve orta Amerika ülkeleri Büyükelçisi olarak görev yapmak üzere 2 hafta içerisinde İzmir’den ayrılmaya hazırlanan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia İzmir’I özleyeceğini söyledi.

  • 0
  • 1.111
İzmir'i çok özleyecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yunanistan’ın Meksika ve  orta Amerika ülkeleri Büyükelçisi olarak görev yapmak üzere 2 hafta içerisinde İzmir’den ayrılmaya hazırlanan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia İzmir’I özleyeceğini söyledi.
 
İl yönetiminden başlayarak dostluk ve işbirliği içinde olduğu kurum ve kuruluşlara veda ziyaretinde bulunan Argyro Papoulia ve eşi Nikos Stefanou, Bizimizmir Yayın Grubu (Bizimizmir Magazin, www.bizimizmir.net , www.bizimizmir.tv)  Başkanı - Ege Magazin Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı dostu Mehmet Kurt ile başkonsoloslukta vedalaştı.
 
Görev yaptığı 4,5 yıl içerisinde Batı Türkiye’nin tüm Ticaret Odaları ile yakın ilişkiler içinde olduğunu belirten Argyro Papoulia, “haftasonları dahil olmak üzere Afyon, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak, Balıkesir’I kapsayan görev alanını adım adım gezdim. Uzun mesailer yaparak
ticaret, deniz ulaşımı, turizm ve kültür alanlarında Yunan Türk ilişkilerini geliştirmek için çalıştım. İzmir’i Yunanistan’da göstermek adına birçok girişime öncülük ettim ve  dönemimde İzmir, Efes, Kuşadası ve Bodrum’u ziyaret eden Yunanların sayısı oldukça arttı” dedi.
 
Dedesi ve büyükannesinin doğup büyüdüğü İzmir ve Alaçatı’nın kendisi için apayrı bir özellik taşıdığını ifade eden Papoulia, görev süresince unutulmayacak dostluklar edindiğini ve fırsat buldukça özleyeceği İzmir’e gelmek istediğini eklediği sözlerini şöyle tamamladı: “Her zaman söylediğim gibi en önemlisi iki komşu halkın dostluğu ve barışçıl işbirliğidir.” 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv