İzmir’i öne çıkartacak projeler gerçekleştireceğiz

  • 0
  • 622
Yazı Boyutu:

Akademikyıl açılışı öncesi basın mensuplarını ağırlayan İzmir Üniversitesi RektörüProf. Dr. Kayhan Erciyeş, bundan sonra yeni lisans bölümleri açmaktan çok Argeve İzmir’i öne çıkaracak projelere yoğunluk vereceklerini söyledi.   İzmirÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Mütevelli Heyet BaşkanYardımcısı Selim Doğanata ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nde oyunculuk eğitimivermeye bu yıl başlayan Oyuncu Volkan Severcan, düzenlenen basın toplantısındabir araya geldi. Rektör yardımcıları Prof. Dr. Tuncay Ege ve Prof. Dr. AydınÖztürk’ün de katıldığı toplantıda, İzmir Üniversitesi’nin 6’ncı eğitim yılıiçin planları ve gelecek hedefleri aktarıldı. Oyuncu Volkan Severcan,derslerindeki ilk konuklarının Tamer Karadağlı, Zeki Alasya ve Rutkay Aziz olacağıbilgisini verdi.  

Bursluöğrenci oranı yükseldi
Açılışkonuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, artan öğrenci sayısı ilebirlikte İzmir Üniversitesi’nin burslu eğitim verme oranının da yükseldiğinisöyledi. 4 bin 200’den fazla öğrencinin bu yıl İzmir Üniversitesi’nde eğitimalacağı bilgisini veren Erciyeş, şöyle konuştu:“Yıllariçinde artan öğrenci sayımızın yaklaşık üçte birine yani yüzde 30’una burslueğitim verme olanağına sahiptik. Bu yıl bu oran yüzde 40’a yükselmiş durumda.Bununla birlikte dünya ortalamasının 25 öğrenciye bir öğretim üyesi olduğunugöz önünde bulundurduğumuzda, yaklaşık 15 öğrenciye bir öğretim üyesiortalamamız ile eğitim kalitemizi de oldukça yüksek tutmanın mutluluğunuyaşıyoruz.” 

İzmirÜniversitesi Bilim ve Teknoloji Merkezi kuruluyor
İzmirÜniversitesi’nin bugüne kadar hep iş dünyasının ihtiyaçları ve genel eğilimlereyönelik olarak talep gören lisans programlarını hayata geçirdiğine dikkat çekenRektör Erciyeş, “Bundan sonra hedefimiz, lisans programları açmaktan çokArge’ye yönelik projeler geliştirmek olacak. Hayata geçirmeyi planladığımızİzmir Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Merkezi ile yapacağımız bu çalışmaların,iyi bir üniversite olmanın ön şartı olduğunu düşünüyoruz” dedi. 

İzmir’insanat dünyasına farklı bir renk sunacağız

RektörErciyeş’in ardından söz alan Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Selim Doğanata,bu yıl eğitim vermeye başlayan Güzel Sanatlar Fakültesi ile İzmir için sanatadına önemli projelerin temelini oluşturacaklarını söyledi. İzmir ÜniversitesiKurucusu rahmetli Necdet Doğanata’nın her zaman tarihi ve kültürü ilezenginlikler ülkesi olan Türkiye’nin sinema sektöründe bu kadar zayıf kalmasınısorguladığını ve Türkiye’nin bu potansiyelini ayağa kaldırmak için projelergeliştirilmesi gerektiğini söylediğini ifade eden Selim Doğanata, “GüzelSanatlar Fakültesi ile aslında rahmetli babamın bir hayalini yerinegetiriyoruz. Güzel Sanatlar Fakültemizde verilen eğitim ile hem İzmir’in sanatpotansiyelini harekete geçirecek ekiplerin oluşmasına zemin hazırlayacağız hemde üniversitemizin diğer fakültelerinde eğitim alan öğrencilerimize farklı birrenk sunacağız” diye konuştu. Dünyafuarlarını ziyaretlerinden Türkiye’nin dizileri ile önemli bir çekim merkezihaline geldiğini gördüğünü belirten Doğanata, ülkenin bu potansiyelini, İzmir’iyüksek eğitim için bir marka yaparak desteklemeyi hedeflediklerini vurguladı.Selim Doğanata, İzmir’de gerçekleştirilecek film festivallerinden yerliyapımlara kadar pek çok projeye İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesiolarak destek vereceklerini söyledi. 

TamerKaradağlı, Zeki Alasya ve Rutkay Aziz konuk olacak

İzmir’insinema dünyasında görüntü yönetmeninden oyuncuya pek çok alanda yetenekliisimlerle var olduğuna dikkat çeken Oyuncu Volkan Severcan sözlerine,“Türkiye’nin en iyi oyuncuları İzmirlilerdir” diyerek başladı. İzmirÜniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak İstanbul sanat dünyasını İzmir’egetirecekleri bilgisini veren Severcan, Tamer Karadağlı, oyuncu ve yönetmenkimliği ile Zeki Alasya ve Rutkay Aziz, görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki gibideğerli isimlerin ayda bir derslerine konuk olacağını söyledi. Öğrencilerininilk saha deneyimlerini Çocuklar Duymasın dizisi setinde yaşayacaklarınısöyleyen Severcan, “Sinema Televizyon bölümü öğrencilerini sömestre tatilindebenim de oyuncusu olduğum Çocuklar Duymasın setine götüreceğiz ve ara stajyaptıracağız. İstanbul’da bile bunu yapabilen üniversite öğrencisi çok az.Diplomalarının yanı sıra onları özgüvenli ve donanımlı hale getirmek için çabasarf edeceğiz” dedi. Severcan, gelecek yıllarda Oyunculuk bölümü açılmasınıarzu ettiğini söyledi.  İzmir’inturistik yerleri, tarihi ve kültürel dokusu ile başlı başına bir açıkhava filmplatosu olduğuna değinen Volkan Severcan, film çekimleri için kentin tercihedilmemesi noktasında teknolojik altyapı eksikliklerinin etkili olduğunusöyledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor

‘Tescilli’ başarı

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Bölge Bölge Türkiye

Arşiv