İzmir’i tanıdılar, Fransızca anlattılar

  • 0
  • 1.116
Yazı Boyutu:

Orion Vakfı’nın 15. Kuruluş yıldönümü kapsamında Vakfa bağlı Özel Karşıyaka Piri Reis İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencileri İzmir’in 15 simge haline gelmiş yerini gezerek öğrendiklerini derslerde Fransızca olarak anlattılar.
 
Özel Karşıyaka Piri Reis Görsel Sanatlar öğretmeni Reinhilde Özbilgin projeyi okulun Arkeoloji Kulübü öğretmeni ve gezi rehberi Tino Reggio ile hazırladıklarını belirterek “Öğrencilerimiz İzmir’in simgesi olan 15 yeri Fransızca zümresi öğretmenleriyle birlikte gezdiler. İzmir saat kulesi, Agora, Tepekule, Kadifekale, Kemeraltı, Kızlarağası Hanı, Hisarönü Camii, Şadırvanaltı, İnciraltı gibi birbirinden farklı görülmesi ve gezilmesi keyif veren 15 farklı yeri gezdiler. Bu gezi sayesinde öğrencilerimiz yaşadıkları şehri daha iyi tanıma şansı buldular” dedi.
 
İzmir’de oturmalarına rağmen belki de hiç görmedikleri yerleri gezen öğrencilerin gezdikleri yerlerin fotoğraflarını çekerek Fransızca dersinde Fransızca olarak anlattıklarını ifade eden Özbilgin,  “Daha sonra ben de Görsel Sanatlar Dersi öğretmeni olarak bundan yola çıkarak çektikleri bu fotoğraflardan resim ve maket çalışmaları yapmalarını istedim. Ortaya çok değişik objeler çıktı. Bazıları kuşların, martıların maketini yaparken bazıları da saat kulesini, Agorayı, Kemeraltı’nı resmetti. Bu çalışmalar genç sanatkarlarımızın artistik güçlerini ve hayal güçlerini geliştirdi, yaratıcılıklarını artırdı” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv