İzmir’in çehresini değiştirecekler…

  • 0
  • 262
İzmir’in çehresini değiştirecekler…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

2. İzmir Kuaför Estetik Kozmetik Güzellik Fuarı kapılarını açmaya hazırlanıyor. 21-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyon,  Gaziemir Fuar Alanı’nda yapılacak. Fuarda, İzmir Berberler Odası bir gün, İzmir Kuaförler Odası iki gün şov yapacak. Fuarda Kosova ve İzmir Kuaförler Odası Dostluk Grubu’nun yapacağı saç şovunun merakla izleneceği tahmin ediliyor. Fuar açılışına Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş da katılacak.

Fuar öncesi açıklama yapan İzmir Kuaförler Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası Başkanı Sezai Apaydın, İzmir Berberler Odası Başkanı Şükrü Bilgin ve İzmir Ticaret Odası 21. Meslek Komite Başkanı ve meclis üyesi Osman Çapa, kente tüm Avrupa’ya hitap edecek bir ihtisas fuarı kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Yüzde 50 oranında artış
Organizasyonu Start Fuarcılık ile işbirliği altında gerçekleştirdiklerini hatırlatan İzmir Berberler Odası Başkanı Şükrü Bilgin, geçen yıl ilkini gerçekleştirdikleri fuara halkın da büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

Firma bazında geçen yıla göre katılımda yüzde 50 oranında artış olduğunu kaydeden Bilgin, ‘Bunu görmek bizi mutlu ediyor ve fuarımızı gelenekselleştirmek adına ümitlendiriyor. Daha önceden yapılan Güzellik Dünyası ve Gelin Damat fuarının ayrılarak sadece tekstil alanına yönelmesinin ardından meslektaşlarımızdan gelen talepler neticesi bu alandaki boşluğu doldurmak istedik. Bu sene geçen yılı geçeceğiz. Berberlerin malzeme tedarik firmalarına kolay ulaşımının sağlanacağı fuarımıza, odalarla birlikte çevre il ve ilçelerden de meslektaşlarımız katılacak.’ dedi.
Mesleğin gelişimi ve yeni teknolojilerin takibi açısından fuarı çok önemsediklerini dile getiren İzmir Kuaförler Odası Başkanı Sezai Apaydın da, İstanbul’dan da şovlar için ekiplerin geleceğine dikkat çekti.

Fuarın şimdiden uluslararası büyük firmaların ilgisini çektiğini de sözlerine ekleyen Apaydın, ‘Şimdiden önümüzdeki yıl için talepler gelmeye başladı. Corona salgını nedeniyle geçen yıl ve 2. Fuara katılamayan uluslararası firmalar seneye stantlarıyla fuarımızda olacak. Uluslararası boyut kazanacak fuarımızın, sektörümüzün yanısıra,  İzmir ekonomisine de önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz’diye konuştu.

Uluslararası boyut
Sektörün böyle bir ihtisas fuarına büyük ihtiyaç duyduğunu ifade eden İZTO meclis üyesi Osman Çapa ise şunları söyledi: ‘Mesleki bilgilerimizi artırmak, yeni teknolojileri takip etmek için Avrupa fuarlarına gidiyorduk, neden böyle bir fuarı İzmir’de yapmayalım düşüncesi ile yola çıktık. Amacımız, İtalya’nın Bologna kentinde düzenlenen KOZMOPROF fuarının bir benzerini İzmir’e kazandırmak ve gelenekselleştirmek. 3. Yılımızdan itibaren Avrupa ülkelerinin çoğunu davet edeceğiz. İzmir’e güzel ve uluslararası bir fuar daha kazandırıyoruz’

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv