İzmir’in dünyayı iyileştirebilecek bir fikri var

  • 0
  • 791
Yazı Boyutu:

Fikirlerin ve projelerin sergilenmesini, yapıldığı şehrin ve ülkenin saygınlığının bütün dünyada artmasını sağlayan EXPO yarışması için İzmir EXPO 2020’nin aday şehirleri arasında yer alıyor.  Yarışmanın önemini, getirilerini anlatmak, yarışma sürecinde halkın desteğinin neden önemli olduğunu vurgulamak için Ege Üniversitesi MÖTBE Kültür Merkezinde EXPO bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
        
Ülkeler için büyük önem taşıyan EXPO, geçmişten bugüne ülkelerde yapılan Paris-Eyfel Kulesi, Şikago-Dönme Dolap, New York-Trylon ve Pensphere gibi birçok ilkin gerçekleşmesini sağladı. Aday şehir olan İzmir’de de EXPO sayesinde 30-40 yılda yapılacak olan yatırımın 6 ayda tamamlanması planlanıyor.
 
“ULUSLARARASI SAYGINLIĞIMIZ ARTACAK”
Bilgilendirme toplantısında sunum yapan EXPO İletişim Koordinatörü Nazlı Kayı EXPO’nun İzmir’e kazandıracaklarından bahsetti. Yarışma sürecindeki halk desteğinin öneminin de altını çizen Kayı, “EXPO İzmir’de yapıldığında gelecek yatırımlarla ve marka kenti olmasıyla burada yaşayan insanlara birçok şans kapısı açılacak. Bireysel hayattan dışarıya adım atacağız ve Uluslararası saygınlığımız artacak. Yarışmada dört güçlü aday daha var ama bizim şansımız daha fazla. Halkımız twitter ve facebook’ta açtığımız sayfaları beğenerek bize destek olabilir. İzmir’in dünyayı iyileştirebilecek bir fikri var” dedi İZMİR(Ege Ajans/ lga Güral, Cansu Özcan)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Arşiv