İzmir’in EXPO Sınavı…

  • 0
  • 697
Yazı Boyutu:

Danimarka BIE Delegesi Steen  Chrıstensen  Başkanlığındaki EXPO İnceleme Heyeti İzmir’in  Adaylık Dosyasını Masaya Yatırılıyor.
 
EXPO 2020’ye aday olan İzmir’e Uluslararası Sergiler Bürosu (BİE) den 9 kişilik inceleme heyeti gelip çalışmalara başladı.
Danimarka BIE Delegesi Mr. Steen Christensen, Başkanlığındaki İnceleme heyetinde; Gambia BİE delegesi Ousman Badjie, Kazakistan BİE Delegesi Serık Amırov, Pakistan BİE Delegesi Mrs. Suraiya Ahmed Butt,Slovenya Delegesi Alenka  Ivancic,  BİE Başkanı Ferdınnand   Nagy, BİE Genel Sekreteri Vicente Gonzalez Loscertales, BİE Genel Koordinatörü Dımıtrı  Kerkentzes,  BİE EXPO Koordinatörü Laurence Levy Toledo bulunuyor.
Heyet üyeleri sabah kahvaltısından sonra bilgilendirme toplantısına katıldılar. Toplantıya  İzmir Valisi EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı M.Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katıldı.
 
-İZMİR BU YOLCULUĞUNDA TÜRKİYE’Yİ ARKASINA ALDI…
EXPO 2020 adaylık sürecinde önemli bir merhalenin daha yaşandığını  belirten İzmir Valisi EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı M.Cahit Kıraç, şunları söyledi.
“Şu an misafirlerimiz olan İnceleme Heyeti, BIE’nin (Uluslararası Sergiler Bürosu’nun) Dünya EXPO’su düzenleme kriterlerine göre İzmir’in hazırlıklarını değerlendireceklerdir.
Tema, ulusal destek, iletişim ve pazarlama planı, finansal boyutu, bütçesi, EXPO sonrası kullanım planları, tahmin edilen ziyaretçi sayısı ve EXPO’nun operasyonel yönetimi inceleme heyetinin irdeleyeceği ana başlıklar arasında yer almaktadır.
Heyet; 11-12-13 tarihleri arasında üç gün ilimizde yapılacak teknik sunumlar ve İnciraltı’ndaki alan gözlemlemesiyle EXPO 2020 İzmir projesinin uygulanabilirliğini ve fizibilitesini araştıracaktır.
Bu süre zarfında, konuklarımıza İzmir’i, tarihini ve kültürel dokusunu, ekonomide, bilimde, sanatta kaydettiği gelişmeyi, sağlık alanındaki başarı öyküsünü, bölgesel düzeyde üstlendiği misyonu anlatma fırsatı bulacağız.
Teknik sunumların iki tanesini ben yapacağım; diğerlerini ise rektörlerimiz, akademisyenlerimiz, bilim insanlarımız ve EXPO uzmanlarımız yapacaklar.
Bölgemizin zenginlikleriyle tanışmalarını istiyoruz.
Misafirlerimizin, yerel yönetimlerle, sivil toplum örgütleriyle, meslek odlarıyla, sanatçılarımızla yani İzmir’in bütün dinamikleriyle buluşmalarını arzuluyoruz.
Konuklarımız; İzmir’in yasallaşmış, kanunu çıkmış, bütün hazırlıkları tamamlanmış İnciraltı EXPO alanını gezecekler.
İzmir’de görev yapan fahri konsoloslar, şehrimizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler değişik kesim ve inanç gruplarından vatandaşlarımızla sayın delegasyonun farklı mekân ve ortamlarda buluşturuyoruz.
EXPO 2020 İzmir büyük bir projedir; dev bir organizasyondur. Ve takdir edersiniz ki hiç bir şehir arkasına devletinin, milletinin desteğini almadan tek başına böyle bir organizasyonun altından kalkamaz. Bildiğiniz gibi İzmir olarak her düzeyde Devletimizden, Hükümetimizden, halkımızdan, tüm kurum ve kuruluşlarımızdan bu desteği fazlasıyla alıyoruz.
Sağlanan desteğin, bu zorlu yarışta en büyük avantajlarımızdan biri olduğunu görüyoruz.
Heyetin programının bir bölümü de Ankara’da geçecektir.
Program kapsamında 14 Şubat Perşembe günü Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ayrı ayrı Heyeti Makamlarında kabul edeceklerdir.
Konuk İnceleme Heyeti; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali YILDIRIM’ın ev sahipliğindeki öğle yemeğinde, Kabinden çok sayıda Bakan ve Milletvekilleriyle de bir araya gelerek görüşme imkanı bulacaktır. Aynı günün akşamında TOBB’un ev sahipliğinde İş Dünyası ile Akşam Yemeğinde bir araya gelecek olan İnceleme Heyeti daha sonra İstanbul’a transfer olacaklardır.
Heyet, 15 Şubat Cuma günü İstanbul’dan ülkelerine dönmek üzere ayrılacaklardır.
 
-İZMİR’E ŞANS DİLİYORUZ.
Danimarka BIE Delegesi ve heyet başkanı  Steen  Chrıstensen  ise  İzmir’de bulunmaktan mutlu olduklarını, kenti yakından tanıma şansı elde edeceklerini ve adaylık kriterlerini inceleyeceklerini söyledi. Heyet daha sonra sunumları izlemek üzere çalışmalara başladı

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv