İzmir’in gençleri İzmir’i öğreniyor

  • 0
  • 826
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin başlattığı Kültür Turları ile Konak ilçesindeki tüm lise son sınıf öğrencileri Kadifekale’den Konak Meydanı’na kentin sırlarını çözüyor
 
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir gençliğine bir sevgi penceresi daha açtı. Konak ilçe sınırları içinde eğitim veren 32 lisenin son sınıf öğrencileri için, tarihle geleceği birleştiren ‘Kültür Turları’ başladı. İzmir’in 8 bin yıllık tarihine ışık tutan gezilerde liseliler hem öğrenecek, hem eğlenecek, hem de İzmir’i tanıyacak.
 
“İzmir’i sevmek, Türkiye’yi sevmektir”
Cumhuriyet Nevvar Salih İşgören Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileriyle başlayan Kültür Turlarının startını veren Başkan Tartan, gezi öncesi öğrencilere sürpriz yaptı. Otobüslerine binmeye hazırlanan öğrenciler bir anda Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ı karşılarında görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Her zaman gençlerin yanında olduğunu ve onların geleceği için çalıştıklarını belirten Başkan Tartan şunları söyledi:
“ İzmir’in 8 bin yıllık tarihi var. Ancak çok küçük bir araştırma bile bu kenti yeterince tanımadığımızı ortaya koyuyor. Kentin tarihi noktalarına hiç gezi yapmamış binlerce insan var. Nasıl biz geçen yıl 20 bin insanımızı denize götürdük, şimdi de bu kültür turlarını gerçekleştiriyoruz. İzmir’in tarihini, var ettiği kişileri, tarihi kimlikleri, değerleri bir kez daha yaşatıyoruz. İzmir’i daha iyi tanıdıkça daha çok tanıtacağız. Daha çok tanıttıkça ekonomik anlamda güçlülüğü de artıracak. İzmir’i sevmek Türkiye’yi de sevmek anlamına geliyor.”
 
Üniversite’de İzmir tanıtımı
Kültür turlarının özellikle lise son sınıf öğrencilerine yönelik olmasının altını çizen İzmir Turist Rehberleri Odası üyeleri de, bir yıl sonra farklı şehirlerde farklı üniversiteleri kazanacak olan öğrencilerin bu turlar sayesinde İzmir’i daha iyi tanıtacaklarını belirttiler. İzro Yönetim Kurulu üyesi İsa Soytürk ve ilk tura rehberlik yapan Zeynep Vardar, Başkan Tartan’a teşekkürlerini iletti.
Gün boyu İzmir’in tarihi mekanlarını gezen liseli gençler ise  hep varolduğunu bildikleri ancak ilk defa gördükleri yerlerde bulunmaktan duydukları heyecanı birbirleriyle paylaştı. Birbirlerine “Neden daha önce buraya gelmedik?” diye soran öğrenciler bu fırsatı sağladığı için Başkan Tartan’a teşekkür etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv