İzmir’in gurur günü

  • 0
  • 473
İzmir’in gurur günü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in kurtuluşunun 93. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenkler konuldu, Konak Meydanı’nda ise süvari birliklerinin kente girişi ve Hükümet Konağı’na Türk Bayrağı’nı çekme sahnesi bir kez daha canlandırıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in 9 Eylül hediyesi olarak yaptığı balmumu Atatürk heykelinin açılışı da törenle gerçekleştirildi.

Peşpeşe gelen şehit haberleri nedeniyle bu yılki 9 Eylül töreni buruk geçti. İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu Komutanı Org. Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile milletvekilleri, belediye başkanları; siyasi partilerin, kamu kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Anıta çelenklerin sunulmasının ardından Konak Meydanı’na gelen süvari birlikleri, kentin kurtuluşunu simgeleyen tarihi sahneyi bir kez daha canlandırarak, İzmirlilerin alkışları arasında Türk Bayrağı’nı Hükümet Konağı’nın gönderine çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tören sonrası Süvari Birlikleri Komutanı’na teşekkür plaketi sundu.

Büyükerşen’e heykel teşekkürü
Resmi törenlerin ardından, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 9 Eylül armağanı olarak bizzat yaptığı balmumundan Atatürk heykelinin açılışı gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye hizmet binasında sergilenen heykelin açılışını Bakan Eroğlu, Vali Toprak, Ege Ordusu Komutanı Org. Recep ve Başkan Kocaoğlu birlikte yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 9 Eylül 1922 tarihindeki kıyafetleriyle canlandırıldığı heykel nedeniyle Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e İzmirliler adına teşekkürlerini iletti. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Mustafa Kemal Atatürk’ün üzerindeki üniformayı Büyük Taarruz öncesi 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gece giydiğini belirterek, Prof. Dr. Büyükerşen’den aynı heykelden sergilenmek üzere Afyonkarahisar’a da yapmasını rica edeceklerini söyledi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv