İzmir’in hanımları AKM’ de sahnedeydi

  • 0
  • 903
Yazı Boyutu:

EgeÜniversitesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM)Yunus Emre Salonu’nda Selim Öztaş Musiki Kulübü İşbirliği ile Genel SanatYönetmenliğini Ümit Bulut’un yaptığı “ Şarkılarıyla Türküleriyle İzmir’ inHanımları Konseri” gerçekleştirildi. İzmir’in hanımları izleyenlere keyiflianlar yaşattı. 

AŞKA DAİR HER ŞEY
YunusEmre’nin Yane Yane ilahisi ile açılış yapan ekip, geceye “Dert Ortağım Benim,Benim Gözüm Sende, Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile, Vay Halime” gibi şarkı vetürkülerden oluşan geniş bir repertuarla sahnedeydi. Genel Sanat Yönetmeni ÜmitBulut, “Bu akşam çok güzel bir enerji hissediyoruz. Hoş geldiniz, sefageldiniz. Diliyoruz evlere döndüğümüz zaman, yarın da kahvaltıda şarkılarımızımırıldanacağınız bir etki yaratırız. Keyifli seyirler diliyorum” dedi. 

ANLAMLI SÜRPRİZ
Geceye damgasını vuran olay, Ümit Bulut’un İzmir’in Hanımları ekibindebulunan, ama o gece sahnede olamayan annesine yaptığı anlamlı sürpriz oldu.Rahatsızlanmasa o gece annesinin söyleyeceği eseri, eşini sahneye davet ederekseslendiren Bulut, daha sonra annesine kamera kaydını izleteceğini söyleyerek“Bugün benim doğum günüm. İyi ki doğmuşum. Şarkıyı anneme hediye ediyorum”dedi. “Kanımda Kıvılcım Canımda Ateş” adlı eseri eşiyle birlikte seslendirdi. Konserboyunca İzmir’in Hanımları’na alkışlarıyla eşlik eden konuklar salondan memnunayrıldı.
Özlem Men-Sümeyra Tokgözlü-Hasan Gürbüz/  İZMİR (Ege Ajans)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

W. A. Mozart’ın Requiem’i Modern Dans Yorumuyla Dünya Prömiyerini İzmir’de

Marmaris Festivali 2 mayıs'da başlıyor

Aynı sahneyi paylaştılar

EGİAD Kitap Kulübü’nde Cumhuriyet ve Atatürk Rüzgârı

İlber Ortaylı anısına duygusal buluşma

Halktan Biri'nin prömiyeri 22 Nisan’da

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg