İzmir’in ilk ve tek Yeşil Oteli: Swissôtel Büyük Efes

  • 0
  • 779
Yazı Boyutu:

SwissôtelBüyük Efes,  TUROB ve Bureau Veritasişbirliğiyle yürütülen “Green Hotels Project”; “Yeşillenen Oteller Projesi ” kapsamında“Gold Green Hotel”, “Altın Yeşil Otel” belgesini alarak yıldızlarını yeşileboyayan İzmir’deki ilk otel oldu.

 

Avrupalı turistlerin otel seçimlerindebelirleyici rol oynayan “Yeşillenen Oteller” uygulaması Türkiye’yi de etkisialtına almaya başladı. Genel amacı, tesislerin hizmet kalitesinden ödünvermeden çevreye zararlarını en aza indirmek olan projede otellerin çevreselduyarlılıkları Bureau Veritas tarafından 10 başlık altında toplanan 122 kriterüzerinden değerlendiriliyor. Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan oteller “YeşilOtel” sertifikası almaya hak kazanıyor.

Swissôtel Büyük Efes, çevreye ve geridönüşüme verdiği önemi, kaynaklarının kullanımından mimarisine kadar her alandagöstererek, tüm tesisini güncel tasarruf teknolojilerine göre düzenledi. Buçalışmalarının sonucu olarak yüzde 98,2’lik bir başarı göstererek “Gold GreenHotel”, “Altın Yeşil Otel” belgesini almaya hak kazandı. Böylece İzmir’in ilkve tek “Yeşil Otel”i oldu.

Swissôtel, Uluslararası ISO 14001 ÇevreYönetim Sistemi Sertifikası ve sürdürülebilirlik programı dahilindeki SeramSistemi ile enerji tüketimini dikkatle takip ediyor.  Bunun yanı sıra, odalarında, toplantısalonlarında, ofislerinde LED aydınlatma kullanıyor ve elektrik ihtiyacınınbüyük çoğunluğunu doğalgaz sayesinde kendi öz kaynaklarından elde ediyor. Kendielektrik enerjisini üreten Swissôtel, bu süreçte ortaya çıkan ısıyla da ısıtma-soğutmave sıcak su ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılıyor. Ayrıca, otelin genel alanlarındakullanılan fotoselli bataryalarla su tasarrufu destekleniyor.

Swissôtel Büyük Efes, İzmir Genel Müdürü H.Rıza Elibol;  sürdürülebilirlik yönündenen güçlü markalardan biri olduklarını belirterek yürüttükleri bu enerji tasarrufuprojesi sayesinde 2012 yılında 3 bin 729 m3 su tasarrufu yaptıklarının altınıçizdi. Sözlerine devam eden Elibol,  enerjitasarrufunun yanında atık yönetimi konusundaki hassas çalışmalarını da “GoldGreen Hotel”, “Altın Yeşil Otel” belgesini alarak taçlandırdıklarını ifadeetti.  Çevre bilincinin tüm topluma yayılmasınınsürdürülebilir bir dünya için kritik önem taşıdığını belirten Elibol, bukapsamda sosyal paydaşları, otel misafirleri, ekip arkadaşları ve yerel toplumörgütleri ile birlikte daha birçok projeye imza atacaklarının da müjdesiniverdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv