İzmir'in Yüz Yılı Sempozyumu" düzenleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, kentin kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "İzmir'in Yüz Yılı" başlıklı bir sempozyum düzenleyecek. Sempozyum için bilim insanlarına, yazar, araştırmacı ve sanatçılara bildiri çağrısı yapıldı.

  • 0
  • 203
İzmir'in Yüz Yılı Sempozyumu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir'in kurtuluşunun 100. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı'na bağlı Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) tarafından 15-16-17 Aralık tarihlerinde "İzmir'in Yüz Yılı" başlığıyla bir sempozyum düzenlenecek. Sempozyum için bilim insanlarına, yazar, araştırmacı ve sanatçılara bildiri çağrısı yapıldı. 

Geçen yüzyıldaki kenti, dönüşümlerini ve gelecek tahayyüllerini anlamak ve sorgulamak amacıyla yapılacak sempozyumda bilim insanları, yazar ve sanatçılar, toplumsal yapıdan spora, mimarlıktan sanata, İzmir’in 100 yılını, kentin maddi-manevi mirasını dikkate alarak tartışacak.

Sempozyuma davet
İzmir üzerine çalışan bilim insanları, yazar, araştırmacı ve sanatçılara yapılan katılım davetinde şöyle denildi: "Düzenlenecek sempozyumla İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yüzüncü yılında kentin tarihsel süreçte yaşadığı değişim ve gelişimin izleri sürülecek, bunun için farklı disiplinlerin karşılaşmaları sağlanacak, konular tarihsel bağlamları ve kökenleriyle ortaya çıkarılacaktır. Sempozyum, İzmir’in 100 yıllık inşasına odaklanacaktır. Bu 100 yıl değerlendirilirken, kentin aynı zamanda yaklaşık iki yüz yıl önceden başlayan modernleşme serüvenine bakılacaktır. İzmir’in izi sürülürken, dönüşüm süreçleri bu verimlerle anlaşılmaya çalışılacak, çeşitli sanat disiplinlerine kentin ev sahipliği, o disiplinin bakışına ve yöntemlerine ilişkin kazılarla, gün yüzüne çıkarılacaktır. İzmir’in kurtuluşundan bugüne geçen zaman dilimini merkez alsa da önceki yüzyılların değerlerini, birikimlerini kültürel devamlılık bağlamında dikkate alan bildiriler sunulması beklenmektedir. Böyle bir çerçeveden İzmir’e bakarken beklenti, tarihsel bilginin tekrarı ve dökümünden çok yazarların özgün bakışlarını ve birikimlerini ortaya koymaları; bildirilerini yeni düşünceler, yaratımlar için bir olanak mekânı olarak tasarlamaları; kentin barışa, bir arada yaşamaya katkısını da güçlendiren bir dil ve söyleyişe sahip olmalarıdır." 

Önemli tarihler
Bildiriler izmirinyuzyili@apikam.org.tr adresine gönderilebilir.  Özet gönderimi için son gün 7 Ekim 2022, değerlendirme sonuçlarının ilan edileceği tarih ise 21 Ekim 2022 olarak açıklandı.

Sempozyum hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi anıldı

Çanakkale Deniz Zaferi ve şehitler Foça'da anıldı

Çanakkale ruhuyla dimdik ayaktayız!

Vicdanım rahat bir şekilde ayrılıyorum

14 Mart Tıp Bayramı Coşkusu

İzmirli filozof Baha Tevfik APİKAM’da anılacak

Arşiv