İzmir,İtalya'da Tanıtıldı

  • 0
  • 747
İzmir,İtalya'da Tanıtıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir,İtalya'nın Salerno  kentinde gerçekleşen ve bu yıl 18. düzenlenen The Mediterranean Exchange of Archaeological Tourism Fuarı'na katıldı. İzmir Kalkınma Ajansı, Bergama Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası'nın beraber katıldığı fuar yoğun ilgi gördü.
 
İzmir Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan ortak İzmir standı ile fuarın hedef kitlesine yönelik olarak İzmir'in tarihi ve kültürel alanları tanıtıldı ve  UNESCO Kültür Mirası Listesinde yer alan Efes ve Bergama'nın özellikle vurgulandı. İzmir heyetinin İzmir Kalkınma Ajansı'ndan Serkan Gümüş, Fakı Ergül Bergama Belediyesinden Arkeolog Bülent Türkmen ve Mimar Fatih Kurunaz ile İzmir Ticaret Odasından Arkeolog Ayşegül Selçuki ve rehber Bora Aydemir'den oluştuğu  fuarda  İzmir’in tarihi ve kültürel kimliği ön plana çıkaran stant tasarımı tercih edildi. Roma Kültür ve Tanıtma Müşaviri Esin Zeynep Selvi'nin de ziyaret ettiği stant büyük ilgi gördü.
 
Sadece arkeolojik miras alanlarının tanıtımı  için tahsis edilen tek fuar alanı olması nedeni ayrı bir önemi olan fuarda  son dönemdeki müze ve arkeolojik alanlardaki teknolojik çözümlere ilişkin gelişmeler yer aldı, kültürel miras üzerine konferanslar düzenlendi. Turizm profesyonellerinin de birebir görüşme yapmasına imkan tanıyan fuara 20 farklı ülkeden katılımcı iştirak etti ve  50'ye yakın konferans düzenlendi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv