Yazı Boyutu:
Gediz Üniversitesi, yanı başındaki İzmir Serbest Bölgeyle güçlerini birleştirdi... İki kurum, bulundukları İzmirin kuzeyini kalkındıracak projelere ve araştırmalara imza atacak. Üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneği sergilenecek
Gediz Üniversitesi, sanayi işbirliğine bir önemli halka daha ekledi. Seyrekteki kampüse sadece 5 kilometre mesafede yer alan İzmir Serbest Bölgeyle (İZBAŞ) çok yönlü anlaşma yapıldı. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimlinin attığı imzalarla 2 kurum, öncelikle bulundukları İzmirin kuzeyini kalkındıracak projeler geliştirecek. Eğitim, sanayi, tarım ve turizm yönüyle öne çıkan bölgenin gücüne güç katacak, cazibesini artıracak girişimlerde bulunulacak, sorunların çözümünde ortak hareket edilecek. Bunun yanı sıra birlikte araştırma-geliştirme çalışmaları gerçekleştirilecek, İZBAŞtaki sanayi kuruluşlarının dış pazarda rekabet gücünü artıracak inovasyon faaliyetlerine bilimsel katkıda bulunulacak. Gediz Üniversitesi akademisyenleri, fabrikaları birer laboratuvar gibi kullanabilecek, öğrenciler de burada staj yapacak. Mezunlara da istihdamda öncelik tanınacak. Tüm bunların yanında panel, söyleşi gibi etkinlikler de düzenlenecek. Böylece üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri sergilenecek.
Dirsek dirseğe çalışacağız
Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, bu işbirliğinden sadece İzmirin değil, tüm Türkiyenin kazançlı çıkacağının altını çizdi. Prof. Dr. Çevik, Bilim insanlarıyla sanayicilerin el ele vermesinden doğacak sinerji, önce yakın çevremize, sonra tüm İzmire, ardından da ülkemize önemli katkılar sağlayacak. Üniversitemiz, araştırmaların ve buluşların adresi olsun diye kuruldu, bunu tek başımıza değil, sanayicilerimiz başta olmak üzere toplumumuzun her kesimiyle beraber başaracağız. Birlikte güzel işler yapacağız. Güçlerimizi birleştirmemizde büyük payı bulunan İZBAŞ Genel Müdürü Özlem Değirmencioğluna ve sanayicilerimize teşekkür ediyorum dedi.
Toplam 1.6 milyon metrekarelik alanıyla Türkiyenin en büyük 5inci serbest bölgesi İZBAŞın başkanı Eyüp Sevimli de yanı başlarındaki Gediz Üniversitesiyle el ele vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Aynı zamanda Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi olan Sevimli, Bu anlaşma, gelecekle ilgili hayallerimizi hayata geçirmemizi sağlayacak, birlikte güzel işler yapmamıza imkan verecek. Sanayiciler olarak bilim insanlarımızla her alanda ortak projeler geliştirmeye hazırız diye konuştu. Ülkemizin tanınmış sanayicilerinden İZBAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Jak Galiko da birlikten güç doğacağına işaret etti, şunları söyledi:
Geleceğe en güzel yatırım
Gediz Üniversitesine ne zaman gidip öğrencilerle ve akademisyenlerle buluşsam müthiş bir keyif alıyorum. Çünkü orada gençliğin dinamizmi ve heyecanı, bilim insanlarının da araştırma şevki var. Biz sanayici ve işadamlarında da girişimcilik ruhu var. Bunları buluşturmamız lazım. Bu anlaşmayla işte bunu başaracağız ve geleceğe dönük en güzel yatırımda bulunacağız.





