İzmir Kısa Film Festivali’nin tarihi belli oldu!

  • 0
  • 573
İzmir Kısa Film Festivali’nin tarihi belli oldu!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bu yıl 16.sı düzenlenecek Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nin tarihi belli oldu. Sinemaseverlerin heyecanla beklediği festival, 17 - 22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

İzmir’in kesintisiz devam eden tek film festivali Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, bu yıl 17-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Başvuruların devam ettiği festivale animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde yarışmak üzere; aralarında İran, Mısır, Almanya, Porto Riko, İspanya gibi ülkelerin bulunduğu 73 ülkeden 700’den fazla film başvuruda bulundu. Bu yıl daha fazla filmi daha fazla seyirciye ulaştırmayı hedefleyen festival ekibi, festival kapsamında yapılacak olan etkinliklerin ve film gösterimlerinin tüm şehre yayılması amacıyla, yerel yönetimler ve üniversitelerle işbirliği için çalışmalarını sürdürüyor. Aralarında birçok ünlü oyuncunun da bulunduğu filmlerse, ön jüri tarafından değerlendirilmeye başlandı.

Ulusal filmlerde ünlü oyuncular da yer alıyor
Ulusal daldaki başvurularda ünlü isimlerin ve usta oyuncuların da rol aldığı birçok film bulunuyor. Ön jüri değerlendirmesinde olan filmlerde Berkan Şal, Tülin Özen, Mahir Günşiray, Ayşenil Şamlıoğlu, Reha Özcan, Zeyno Gönenç, Melih Çardak, İnanç Konukçu, Nazan Kesal, Öner Erkan, Pelinsu Pir, İrem Altuğ, Orhan Aydın gibi birçok isim yer alıyor. Filmler, İzmirli sinemaseverlerle buluşmayı bekliyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hızlı, Cesur ve Güçlüyüz

Wyndham Grand İzmir Özdilek'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel

Can Bonomo'dan albüm lansman turnesi

Sevgililer Günü'ne özel

Sevgililer Gününe özel konser

Kadınlara, Sevgililer Günü Hediyesi..

Arşiv